Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Και όμως τα έργα στην περιοχή του Κάβο Ντόρου δεν τα κάνουν οι εταιρείες ΑΠΕ .

 Γράφει ο Σταμάτης Κυριακός στο Kavodoros.blogspot.com

Και όμως τα έργα στην περιοχή του Κάβο Ντόρου δεν τα κάνουν οι εταιρείες ΑΠΕ

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η αντίληψη ότι πολλά έργα που γίνονται στην περιοχή (αν και τα περισσότερα είναι αναπλάσεις δηλ. βιτρίνας και όχι υποδομές) ότι τα κάνουν οι εταιρείες ΑΠΕ και ότι χρηματοδοτούνται εξ αυτών.

Όμως στην πραγματικότητα πρόκειται μια διάδοση που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια αλλα και τεχνηέντως διαδίδεται από ανθρώπους που χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον –αλλα ταυτιζόμενοι οπαδικά με τις εταιρείες- λενε διαρκώς ότι τα κάνουν οι εταιρείες, φυσικά όλα αυτά είναι αστήρικτα καθώς ούτε αποδείξεις έχουν , ούτε τεκμηριώνεται από πουθενά.

Καταρχάς η τσιμεντόστρωση σε κάποιες περιπτώσεις  είναι λιγότερο και από 10cm (ναι μια σανίδα που είναι κάθετα το δείχνει ξεκάθαρα), δηλ. απλά φαίνεται ότι είναι «αγγαρεία» και απλά για το θεαθήναι, όταν κανονικά θα πρέπει η τσιμεντόστρωση να είναι πάνω από 15 cm και ομοιόμορφα στο δρόμο.

Οσο αφορά τις τσιμεντοστρώσεις στην ΤΚ Αμυγδαλιάς, όσο αφορά το έργο πρόκειται και είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καρύστου με κωδικό 30-7323.03 και τίτλο: Τσιμεντοστρώσεις- ασφαλτοστρώσεις εντός Τ.Κ. Αμυγδαλιάς  (ΑΔΑ: Ψ1Λ4ΩΕΦ-Ο19) και κοστολογείται περί τις 74.400,00 € και είναι από ΑΠΕ δηλ. τα ανταποδοτικά που έχει επίσημα η κοινότητα από τις ανεμογεννήτριες (οπότε δεν είναι δωράκι από κάποια εταιρεία ανεμογεννητριών)

 

Το δημοτικό σχολείο Κομήτου το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως το 2022 και αυτό όσο ήταν σε εξέλιξη η εγκατάσταση των ανεμογεννήτρια στο Καφηρέα, πρόκειται για έργο και αυτό ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καρύστου και αυτό από τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ και είναι από το 2018, άραγε ούτε και εκεί οι εταιρείες έκαναν κάτι.

Κωδικός 70-7331.17 Επισκευή δημοτικού σχολειού Κομήτου 74.400,00 € ΑΠΕ  αντιγράψτε και επικολλήστε το παρακάτω στο διαυγεια (ΑΔΑ: Ψ1Λ4ΩΕΦ-Ο19) Το αυτό ισχύει και στο καλλιανού , 30-7323.17 Τσιμεντοστρώσεις- ασφαλτοστρώσεις εντός Τ.Κ. Καλλιανών 74.400,00 € ΑΠΕ

Όπως και η νέα δεξαμενή στον Ευαγγελισμό Καφηρέα (αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι σωλήνες που τροφοδοτείται το χωριό από το ποτάμι  του Κομήτου, όμως η δεξαμενή είναι πλαστική της τάξης των 16 τόνων. Η ύδρευση ή μάλλον μέρος του έργου αυτού έγινε αφού είχε ειδοποιηθεί η μισή ελληνική κυβέρνηση και είχαν σταλεί έγγραφα από επιμέρους υπηρεσίες Υπουργείων προς την Περιφέρεια, προς τον Δήμο Καρύστου)  Κωδικός 25-7312.23 Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης Ευαγγελισμού 64.843,89 €  ΑΠΕ

 

Όπως και στο χωριό πλατανιστό τα τοιχία που βλέπουμε στο δρόμο είναι από τα χρήματα της κοινότητας δηλ. τα ανταποδοτικά και ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα άρα για ποιους ανεμογεννητριάδες λένε ορισμένοι; Κωδικός 30-7323.06 Τοιχεία αντιστήριξης εντός Τ.Κ. Πλατανιστός 40.000,00 € ΑΠΕ

 

Η πλακόστρωση στο δρόμο πάνω από την πλατεία στην Κάρυστο που έγινε το 2019 είχε δρομολογηθεί από το 2002 όμως για κάποιους λογούς ίσως αντίδραση των τότε καταστημάτων; Αν δείτε την πινακίδα που αναγράφει το ποσό,  αναφέρει και ΑΠΕ που σημαίνει από τα  ανταποδοτικά . Το τοίχος στην παραλία γαλλίδας (δυτικά της Καρύστου) είναι δωρεά 30.000 ευρώ από εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή μας, το τοίχος στην ευθεία προς τα Αλαμανέϊκα (τοποθεσία βορειοδυτικά της Καρύστου) είναι δωρεά  τα υλικά (οι πέτρες) από λατόμους της περιοχής της Καρύστου.

Απλά δεν υπάρχουν πινακίδες που να αναγράφεται ο φορέας του έργου και η χρηματοδότηση και οι οποίες είναι υποχρεωτικές να υπάρχουν και θα πρέπει  αφενος για να γνωρίζουν οι κάτοικοι από πού προέρχονται τα έργα και αφετέρου να μην γίνεται δήθεν διαφήμιση – προώθηση- ότι τα κάνουν οι εταιρείες ανεμογεννητριών.  Οι εταιρείες αυτές  συνήθως χρηματοδοτούν κάποια τοιχία με πέτρες ή κανένα χρωματισμό κτιρίου, αυτά για να μη έχουμε λάθος πληροφόρηση για κάποια θέματα. Όπως και η ΜΤΝ (νεφρου)  κάπου 190.000 ευρώ όπως αναφέρεται στο έγγραφο (ΑΔΑ: Ψ1Λ4ΩΕΦ-Ο19) δεν είναι από την εταιρεία ανεμογεννητριών.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

  Κάρυστος 16-5-2024 ΠΡΟΣ : κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Δημ. Επιτροπής Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρ...