Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού .Ακολουθούν λίγα λόγια για την παράσταση μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τετάρτη 8/11/23.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ακολουθούν λίγα λόγια για την παράσταση μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τετάρτη 8/11/23.
👉Όπως ήδη γνωρίζετε, από κοινού με τέσσερις Δήμους της Εύβοιας (Καρύστου, Χαλκίδας, Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας) αλλά και άλλους τοπικούς Συλλόγους, αιτηθήκαμε την ακύρωση των αποφάσεων για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Εύβοια, συμπεριλαμβανομένου και του Νημποριού μας.
👉Οι αιτήσεις ακυρώσεως συζητήθηκαν στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ. Η νομική μας εκπροσώπηση αποτελούνταν από τέσσερις δικηγόρους. Κατά κοινή ομολογία υπήρξε πολύ καλά στοιχειοθετημένη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η έδρα ανέφερε ότι πρώτη φορά συναντά τόσο καλά τεκμηριωμένες απόψεις από πλευράς Συλλόγων. Μεταξύ άλλων, υποστηρίχθηκε και τεκμηριώθηκε νομικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά πως οι αποφάσεις του ΥΠ.ΕΝ. με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι (Α.Ε.Π.Ο.) για την κατασκευή και λειτουργία συγκροτημάτων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας:
❌Είναι αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην Εθνική & Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
❌Βασίστηκαν σε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι ελλιπέστατη & παραπλανητική
❌Παραβιάζουν την Αρχή της Αναλογικότητας, καθώς εντός του Δήμου Κάρυστου και μόνο λειτουργούν 644 ανεμογεννήτριες, ενώ ο αριθμός των αδειοδοτημένων ξεπερνά τις 850, καθιστώντας τον συγκεκριμένο Δήμο τον πιο “πυκνοφυτεμένο” πανελλαδικά.
🗂️ Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ο φάκελος που η δικηγορική μας ομάδα προσκόμισε, κατέθεσε και ανέπτυξε στο Συμβούλιο της Επικράτειας ξεπερνά τις 1.000 σελίδες. Μεταξύ άλλων, ο φάκελος περιλαμβάνει υπομνήματα, τεχνικές εκθέσεις, φωτορεαλιστικά δεδομένα και περιβαλλοντικές μελέτες υπογεγραμμένα από εγκυροτάτους επιστήμονες και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
🤝Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν πως περισσότεροι από 150 άνθρωποι έδειξαν την έμπρακτη συμπαράσταση τους στον αγώνα μας. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη, ενώ αρκετός κόσμος έμεινε εκτός, καθώς δεν χωρούσε.
🕰️ Όπως ενημερωθήκαμε, οι αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευθούν στις αρχές του νέου έτους.
Έως τότε δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε τις συντονισμένες δράσεις μας, με σκοπό την ματαίωση του αποτρόπαιου αυτού έργου. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, να μιλάμε και να μην σωπαίνουμε, γιατί..
" Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.."
✊ Venceremos!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου