Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Προς: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, κο Αλκιβιάδη Βόσσο ΘΕΜΑ: "Αίτημα για έκτακτο, διά ζώσης, Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρύστου"

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Κάρυστος 16/11/2023 

Προς: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, κο Αλκιβιάδη Βόσσο 

ΘΕΜΑ: "Αίτημα για έκτακτο, διά ζώσης, Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο  Νοσοκομείο Καρύστου" 

Κύριε Πρόεδρε, 

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση του Νοσοκομείου  Καρύστου έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Ανησυχία  που εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή του Καρυστινού λαού στη συγκέντρωση - ενημέρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, η οποία  πραγματοποιήθηκε στο Γιοκάλειο Ίδρυμα το πρωί της Κυριακής, 12 Νοεμβρίου, δυστυχώς  χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη παρουσία από πλευράς του Δήμου Καρύστου. 

Η ραγδαία συντελούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, με την αποχώρηση  πέντε γιατρών και την επικείμενη αποχώρηση δύο επιπλέον, την απουσία διοικητή για  τουλάχιστον επτά μήνες, την απουσία ορθοπεδικών και την μετακίνηση ορθοπεδικού  γιατρού από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας για δύο ημέρες την εβδομάδα, που δεν καλύπτει  ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας, τους δεκάδες  συμβασιούχους εργαζόμενους που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες της λειτουργίας του  Νοσοκομείου ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα, μας κάνει να  πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. 

Πολύ περισσότερο όταν γινόμαστε μάρτυρες των αποτελεσμάτων της κεντρικής πολιτικής  στη Δημόσια Υγεία, που την αντιμετωπίζει ως επιχείρηση, στη λογική του κέρδους και του  κόστους και όχι με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες. 

Για αυτό δεν καλύπτονται όλα τα κενά στο Νοσοκομείο μας με μόνιμο προσωπικό, με  αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς νέα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε ομηρία  και ανασφάλεια. 

Γι αυτό τα ραντεβού για εξετάσεις και επεμβάσεις δεν αρκούν ωθώντας μας συνεχώς στην  ιδιωτική Υγεία. 

Γι αυτό οι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων αμείβονται με μισθούς που δεν καλύπτουν τα  έξοδα διαβίωσης ή δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο ειδίκευσής τους, με αποτέλεσμα να  αναζητούν αλλού εργασία. 

Γι αυτό δεν ολοκληρώνονται, με κρατική χρηματοδότηση, οι αναγκαίες υποδομές όπως η  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. 

Γι αυτό δεν πιστεύουμε ότι η χιλιομετρική απόσταση από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας  είναι αυτό που θα βάλει φρένο στις ορέξεις της κυβέρνησης για περαιτέρω υποβάθμιση  του Νοσοκομείου Καρύστου. 

Σας εκφράζουμε την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε τη "σιωπηρή" υποβάθμιση που  επιχειρείται στο Νοσοκομείο μας. 

Διεκδικούμε: 

- Την άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών - του ίδιου βαθμού - για την αναπλήρωση των  ιατρικών ειδικοτήτων που αποχώρησαν τελευταία (Ορθοπεδικοί, Καρδιολόγος,  Αναισθησιολόγος, και Νεφρολόγος).

- Την άμεση τοποθέτηση διοικητή στο νοσοκομείο, ώστε απρόσκοπτα οι γιατροί να  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να μην εκτελούν χρέη διοίκησης. 

- Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Καρύστου,  ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του απρόσκοπτα σε όλον το λαό της  περιοχής. 

- Την κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Στις μέρες μας, σε μια  δυσκολη και εκτεταμένη γεωγραφικά περιοχή, δεν είναι θέμα πολυτέλειας, αλλά θέμα  ασφάλειας, η επταήμερη εφημέρευση Παιδίατρου και η κάλυψη των χωριών μας με  αγροτικούς γιατρούς. 

- Την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας  Τεχνητού Νεφρού, με την απαραίτητη υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό. 

-Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πληρώματα διασωστών ώστε να υπάρχει και τουλάχιστον  δεύτερη βάρδια, ικανή να καλύπτει, χωρίς αναμονή μεταξύ ζωής και θανάτου, τα επείγοντα  περιστατικά. 

- Τη βελτίωση των αμοιβών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Να δοθεί το ανθυγιεινό  επίδομα και όλες οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια. 

Για τους παραπάνω λόγους η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Καρύστου και  όλοι οι παρακάτω φορείς σας καλούμε να ορίσετε και να πραγματοποιήσετε, δια ζώσης,  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου εντός της ερχόμενης εβδομάδας με  μοναδικό θέμα την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρύστου και στόχο να ληφθεί σχετική 

απόφαση σύμφωνη με τα προαναφερόμενα αυτονόητα αιτήματά μας. 

Σας επισημαίνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη και ευθύνη όλων μας, να ανακοπεί άμεσα  η συντελούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, δεν χωράει καθυστέρηση. 

Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Καρύστου 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρύστου - Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων  Καρύστου - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου - Σύνδεσμός Επαγγελματιών  & Βιοτεχνών Καρύστου - Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου - Σύλλογος Τουριστικών  Επιχειρήσεων Μαρμαρίου - Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου ’’Δημήτρης Ρήγας’’ - 

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νότιας Καρυστίας - Εμπορικός, Επαγγελματικός &  Βιοτεχνικός Σύλλογος Στυρέων - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Καρύστου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου - Σύλλογος Γονέων &  Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ  Καρύστου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μαρμαρίου - Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) - Πολιτιστικός  Σύλλογος Στουππαίων - Μουσικός Δίαυλος Καρύστου - Σύλλογος Φίλων Τέχνης &  Πολιτισμού - Λέσχη 4Χ4 Καρύστου - Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου - Φιλοζωικός  Σύλλογος Καρύστου - Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Καρυστίας - Παράρτημα Καρύστου  Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ευβοίας - Κυνηγετικός Σύλλογος Καρύστου - Αθλητικός Σύλλογος  Γιόγκα -Τάι Τσι Καρύστου - Αθλητικός Όμιλος Καρύστου - Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός  Σύλλογος "Ο Μπούρος" - Πολιτιστικός Σύλλογος Δηλήσου - Σκοπευτικός Σύλλογος  Καρύστου - Αδελφότητα Καρυστίων Αθήνας - Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Καρύστου - Πανευβοϊκός  Σύλλογος Σικάγου ΗΠΑ - Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου