Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση του κάμπου Καρύστου.

 

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση του κάμπου Καρύστου.





Συνεχίζοντας λοιπόν να γνωρίζουμε τις διάφορες γωνιές και πλευρές του κάμπου μας, φτάσαμε στην Κρυφτή και στην εκκλησία της Παναγίας που γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου .

Στον δρόμο από την τοποθεσία Συκιές προς την Κρυφτή, συναντάμε 3 πατητήρια , τα 2 από τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο κατάρρευσης. 



 Στους ήμερους λόφους τα πρόβατα απλώνονται παντού και οι αμέτρητες πεζούλες, τα πέτρινα χωρίσματα ανάμεσα στα κτήματα, τα κτισμένα με πέτρα μαντριά που γίνονται από μακριά ,ένα με τις πέτρες του λόφου, δείχνουν την έντονη αγροτική αλλά και ακτηνοτροφική δραστηριότητα , που ένα μέρος της, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.



Τα ρέματα φαίνονται ακίνδυνα τώρα,αλλά μέσα σε πολύ λίγη ώρα είναι απίστευτος ο όγκος του νερού που μαζεύουν, νερό που αρχίζει και δυσκολεύεται πάρα πολύ να βρει διέξοδο στον κάτω δρόμο για Μαρμάρι , όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Την άλλη φορά ο δρόμος θα μας οδηγήσει κάπου αλλού, να εξερευνήσουμε μαζί τον κάμπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...