Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Για το κτήριο του Αστυνομικού τμήματος Καρύστου.

 Πριν λίγες μέρες η νέα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, κ. Κατερίνα Καζάνη, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό για τις κτηριακές εγκαταστάσεις των αστυνομικών τμημάτων του νομού και ανάμεσα τους,αναφέρθηκε και το Αστυνομικό τμήμα Καρύστου για έλλειψη πρόσβασης ΑΜΕΑ και άλλες ελλείψεις.

Από όσο γνωρίζω μέσα στα χρόνια έχουν γίνει αιτήματα και από τις δημοτικές αρχές και από την ίδια την Αστυνομία να προχωρήσουν σε μετεγκατάσταση. Το αίτημα έχει κολλήσει στην Κτηματική υπηρεσία που φέρνει διάφορα προσκόμματα, σύμφωνα με τον τότε διοικητή που είχαμε μιλήσει. Μιας και τίποτα δεν έχει αλλάξει αρκετά χρόνια τώρα, υποθέτω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το πρόβλημα.

Είναι απορίας άξιον το πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους που είναι τόσο επιμελείς όσο αφορά τους ιδιώτες στραβώνεται στην κυριολεξία ότα πρόκειτα για τα κτήρια των υπηρεσιών του.

Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να πάρει άδεια κάποιας σχολής πρέπει οπωσδήποτε να έχει πρόσβαση και τουαλέτα ΑΜΕΑ και αν είναι σε όροφο, ανσανσέρ, όπως φυσικά πυρασφάλεια και εξόδους κινδύνου.

Όσο αφορά για επιλογή κτηρίου, η πιο επικρατούσα γνώμη είναι αυτή του κτηρίου του ΟΤΕ το οποίο είχε γίνει με την πρωτοβουλία του τότε βουλευτή Καραμανλή ,κ. Βογιατζή. Το οποίο κτήριο έχει αφεθεί στην φθορά του χρόνου .

Δεν ξέρω πόσο ψηλά πρέπει να φτάσουμε για να γίνει το αίτημα δεκτό αλλά μάλλον η μόνη λύση είναι να παντρευτεί ο γιος του Μητσοτάκη Καρυστινή και να τον κάνουμε ...σώγαμπρο.. Ίσως τότε πράγματι η κτηματική υπηρεσία ξεκολλήσει το γρανάζι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου