Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Η συγκινητική τοποθέτηση της κ.Νόβα, και άλλα σχόλια.

 

Πολλές οι τοποθετήσεις χτες το πρωί στην μεγάλη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο από τις οποίες μάθαμε πολλά πράγματα αλλά και θυμηθήκαμε και πολλά άλλα.

Μας τα θύμησε σε μια συγκινητική τοποθέτηση η πρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου κ.Νόβα.

Μας θύμησε ότι το Δημαρχείο, το λιμάνι, το Νηπιαγωγείο, το γήπεδο, το Γιοκάλειο  το Νοσοκομείο, και άλλα  είναι δωρεές προς τους πολίτες της περιοχής.

Μας θύμησε ότι το κεντρικό κράτος ξεκινώντας από την Μητρόπολη, απομάκρυναν σιγά σιγά όλες τις υπηρεσίες μετατρέποντας την πόλη μας από κέντρο..απόκεντρο, με όλες τις επιπτώσεις που ζούμε όλοι.

Θα είναι μια απόδοση τιμής προς τους ανθρώπους που αν και μακριά δεν ξέχασαν την "μητέρα" πατρίδα και είναι ντροπή μας οποιαδήποτε υποβίβαση σε κάθε ένα από αυτά τα δώρα.

Όπως και ο κ.Βερούχης μας μετέφερε τις αγωνίες των ομογενών μας που παρά ότι σε τίποτα δεν θα βαρύνει την ζωή τους η υποβίβαση του Νοσοκομείου, συνεχίζουν να νοιάζονται ίσως πιο πολύ από εμάς, που είναι πράγματι παράξενο και μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο πραγματικά νοιαζόμαστε για την ζωή μας, και ακόμα πιο πολύ, αν αξίζουμε αυτά τα δώρα.

Ίσως ο ήρεμος τρόπος που τοποθετήθηκε τόνισε πιο πολύ τον συγκινητικό τόνο της τοποθέτησης.

Ακούσαμε πάρα πολλά και ανάμεσα τους μάθαμε ότι γίνονται κινήσεις για μεταφορά από τον δήμο στο εθνικό σύστημα υγείας για να μπορέσουμε να χρηματοδοτηθούμε από το πρόγραμμα επενδύσεων του ταμείου ανάκαμψης.

Αυτό που δεν ακούσαμε και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου είναι το κατά πόσο οι δείκτες που θα πληρούν την ώρα της αξιολόγησης θα παίξουν ρόλο η όχι.

Ο κ.Χροναίος μας είπε ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα για τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης λόγω απόστασης και μας έφερε για παράδειγμα το Νοσοκομείο της Θήβας όπου και αυτό αν και η απόσταση το επιτρέπει, δεν του αλλάζουν χαρακτήρα. Μπορούμε όμως να εφισυχάζουμε? Παίζουν ρόλο οι δείκτες πληρότητας και χειρουργείων? Αρκεί μόνο η απόσταση?

Η κ.Τούρλα τόνισε την ανάγκη στήριξης του ΕΚΑΒ και να έρθει άλλο ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο για την κάλυψη της περιοχής. Αλλά, τι να πεις, όταν ο κ.Χροναίος μας είπε ότι ολόκληρη Χαλκίδα εξυπηρετείται από μόνο τρία ασθενοφόρα?

Τι να πούμε και μεις? Ευχόμαστε να μην τύχει κάτι χαθεί ανθρώπινη ζωή. Η κ. Σταματίου, πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου με ενημέρωσε για 3 περιστατικά που οι γιατροί έσωσαν στην κυριολεξία την ζωή των συνανθρώπων μας συνεχίζοντας με ζήλο και προσήλωση την προσφορά των υπηρεσιών τους στο μέγιστο βαθμό.

 Η αλήθεια είναι ότι δουλειά που δεν δουλεύεις δεν την ξέρεις. Ότι και να μάθουμε, όσο και να νοιαζόμαστε αυτοί ξέρουν καλύτερα και μιας και η ζωή μας εξαρτάται από αυτούς, οφείλουμε να σεβόμαστε ότι λένε .

Ελπίζω να είδατε τα βίντεο και να σχηματίσατε την δική σας γνώμη και να είστε κοντά σε ότι χρειαστεί να κάνουμε η να μην κάνουμε. Γνωρίζοντας την κατάσταση σωστά, η συμπεριφορά μας επιρρεάζεται και δεν έχουμε παράλογες απαιτήσεις αν η μοίρα μας οδηγήσει εκεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου