Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον η συγκέντρωση για το Νοσοκομείο.

 


Με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και πολύ ενδιαφέροντες τοποθετήσεις έγινε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση -συζήτηση για την κατάσταση του Νοσοκομείου Καρύστου.
28 Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου Καρύστου έχουν υπογράψει το κείμενο που προωθήκε στο Υπουργείο και αναμένεται ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση.
Το προεδρείο της συντονιστικής επιτροπής θα μας ενημερώσει για τις περαιτέρω κινήσεις και φυσικά θα είμαστε παρόντες.

Ο μοναδικός βουλευτής που παρευρέθηκε ήταν ο κ.Μαρίνος του ΚΚΕ, που ποτέ δεν λείπει σε κανένα πρόβλημα και δημόσια συζήτηση των προβλημάτων μας, ενώ ο κ.Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής της Ν.Δ, έστειλε επιστολή η οποία διαβάστηκε από την επιτροπή.
Πολύ σημαντική η ομιλία της κ.Αγιοστρατίτη που τόνισε την σημασία που θα πρέπει να δοθεί στον νησιώτικο χαρακτήρα στην περιοχή και στο νοσοκομείο ειδικότερα μιας και υπάρχει ειδική μέριμνα και οφέλη.
Η κ.Αθανασίου στην εισαγωγή της έκανε μια εκτενή αναφορά στην κατάσταση και ακολούθησαν οι άλλοι ομιλητές.
Ο κ. Χροναίος, διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας εξήγησε όλα τα διαδικαστικά και τα αιτήματα τα οποία έχουν γίνει για να αναπληρωθούν θέσεις ιατρών και να αντιμετωπιστούν άλλα προβλήματα.

Μίλησαν επίσης ο κ.Σφυρίδης, ο κ.Μανώλης, ο κ.Παρασκευάς, η κ.Ντασίου εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου, η κ.Νόβα εκ μέρους του Τουριστικού Συνδέσμου, η κ.Αραπάκη εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Στύρων ,  η κ.Τούρλα δημοτικός σύμβουλος σαν πρώην αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου μας, ο βουλευτής κ.Μαρίνος, όπως προανέφερα η κ.Αγιοστρατίτη πρόεδρος ΕΜ.Σ.Ευβοίας, όπως και ο κ.Βερούχης ο οποίος μας μετέφερε μήνυμα των Ομογενών οι οποίο προσυπογράφουν την κινητοποίηση για την προστασία και βελτίωση του Νοσοκομείου μας. Πολύ συγκινητική η ιστορική αναδρομή της κατασκευής του Νοσοκομείου μας και τις θυσίες των ομογενών μας.
Επίσης η κ. Γρανέτα Τσιβίκα, από το Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, μας μίλησε για τις συνθήκες εργασίας των ιατρών και γενικά των προσωπικών του Νοσοκομείου που πολλές φορές έρχονται στα όρια της αντοχής τους. Για τα συσσωρευμένα προβλήματα στον χώρο της Υγείας έχει εξαγγελθεί και Πανελλήνια Απεργία στις επόμενες μέρες.
Αισθητή η απουσία του δημάρχου Καρύστου που άσχετα με την όποια εντύπωση έχει για την κινητοποιήση έπρεπε να είναι παρόν. Η Δημόσιες συζητήσεις είναι πάντα ενημερωτικές και οφέλιμες. 

Εν αναμονή του δελτίου της επιτροπής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...