Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Κάμπος Καρύστου- Να μην γίνει βιομηχανικός τόπος.

Αυτές τις φωτογραφίες δείχνουν ένα μέρος του κάμπου και τραβήχτηκαν πριν έξι χρόνια.
Γύρω μας οι βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεις όλο και περισσότερο αλλοιώνουν το τοπίο και ο κάμπος από την μια ασφυκτιά και από την άλλη απειλείται από νέες πολύ επικίνδυνες εγκαταστάσεις  μπαταριών για την αποθήκευση αιολικής ενέργειας.
Μπαταρίες λιθίου που είναι εύκλεκτες! Κυρίως στις μεγάλες θερμοκρασίες υπάρχουν περιστατικά αυταναύλεξης.
108 περιστατικά πυρκαγιάς το 2022 στην Αυστραλία και 98 μέχρι τον Οκτώβρη του 2023 μόνο, χώρια την Αμερική. Στην Ευρώπη κάνουν δοκιμές σε εμάς χωρίς ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ σχεδιασμό. Δεν υπάρχουν μελέτες περιβάλλοντος για τις επιπτώσεις και μάλιστα, αν είναι δυνατόν! σε ένα σημείο έδωσαν άδεια σαν ξυλαποθήκη από την περιφέρεια.
Φανταστείτε τις κολόνες, φανταστείτε τους πυλώνες, φανταστείτε το σκηνικό και αναρωτιέμαι αν δεν ανατριχιάσατε με την εικόνα του φόβου που προκαλεί.
Λίγα έχουμε ζήσει και ζούμε κάθε καλοκαίρι?
Δεν είναι μόνο αυτά αλλά και η μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης των νερών και του υδροφόρου ορίζοντα. Νερά που ποτίζουμε τα χωράφια μας, που πίνουν τα ζώα και εμείς, νερά που θα δηλητηριάσουν την τροφή μας σε περίπτωση ατυχήματος.
Ποιος μπορεί να διασφαλίσει  την απόλυτη ασφάλεια της εγκατάστασης τους?
Κανείς. 
Δεν θα σπείρουμε επικίνδυνα και θανατηφόρα υλικά στον κάμπο, να φύγει και ο υποσταθμός που μας τον έστησαν τόσο μακριά από τα δίκτυα για να διευκολύνονται οι ίδιοι με συνέπεια να έχει γεμίσει ο τόπος καλώδια δάση από κολόνες.
Αντισταθείτε στα μεγάλα λόγια και στις φουσκωμένες υποσχέσεις και μη πιστεύετε όσα σας λένε αυτοί που βλέπουν μόνο τα πιθανά κέρδη για λίγους.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου