Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Εφημερίδες που δεν θα υπάρξουν πια.."Ελεύθερη Άποψη"


 Διαβάζοντας τα τεύχη της εφημερίδας βλέπει κανείς ξεκάθαρα ότι γινόταν ένα ρεπορτάζ σε κάθε θέμα σε βάθος πριν να γραφεί ένα άρθρο που αφορούσε τα τοπικά θέματα και προβλήματα.
Και με λύπη σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχουν πολλές σελίδες πια στο ίντερνετ που αντιγράφουν άρθρα από άλλες εφημερίδες και αναρτούν ανακοινώσεις οργανισμών και πολιτικών, αλλά έρευνα δεν κάνει κανείς.
Έρευνα έκανα και γω στο Sofiascomments και τα άρθρα με τους αγώνες και τις αγωνίες έχουν πια καταχωνιαστεί σε ένα συρτάρι.
Έχουν κατέβει διακριτικά και ήσυχα από το αέρα του διαδικτύου γιατί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, η μοναξιά ήταν αφόρητη , παρά τα πολλά μάτια που διάβαζαν τις σελίδες.
Οι συντάκτες της Ελεύθερης Άποψης, νέα παιδιά τότε, προσπαθούσαν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Να είναι πιο ενημερωμένοι, αρα πιο ενεργοί πολίτες. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε στον μικρό μας τούτο τόπο που όλα παραμένουν επιφανειακά και ελάχιστοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
Οι δήμαρχοι αλλάζουν αλλά η νοοτροπία όχι.
Τα παιδιά μεγάλωσαν, έκαναν όμορφες δουλειές και μέσα από αυτές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην βελτίωση που επιθυμούσαν.
Έγιναν με τα χρόνια, η αλλαγή που ήθελαν χωρίς να το καταλάβουν.
Τελικά, ίσως μέσα από την καθημερινή μικρή μας πάλη με τις αντιξοότητες της ζωής, μπορούμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε με άλλους τρόπους.
Η δημοσιογραφία έχει καταντήσει λακές της κάθε εξουσίας και να το λέω εγώ που δεν είμαι αριστερή, φανταστείτε το πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα που συντηρεί την ενημέρωση.
Μια επαρχιακή ενημέρωση τόσο επιφανειακή όσο και το νερό της θάλασσας που κανείς δεν ξέρει τι κρύβουν τα βάθη της.
Έχουμε πιο πολύ μορφωμένους από κάθε άλλη εποχή και όμως όλα αυτά τα χαρτιά, είναι απλά χαρτιά για μια καλύτερη δουλειά και όχι για μια πιο ωραία κοινωνία.

Πικρές αλήθειες και διαχρονικές διαπιστώσεις ...σε μια εποχή που οι φόβοι μεγαλώνουν, η ανασφάλεια προκαλεί αύξηση των ψυχικών ασθενειών, οι δημοκρατικοί  θεσμοί τρίζουν κάτω από το βάρος των μεγάλων συμφερόντων και η νοοτροπία του κόσμου γίνεται όλο και πιο συντηριτική και εσωστρεφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...