Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η φθαρμένη γοητεία της απλότητας.

 


Η  Κάρυστος έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία 50 χρόνια. Έγινε μια άλλη πόλη που δυστυχώς κατά πολύ θυμίζει ένα προάστιο μια μεγάλης κάποιας άλλης.
Ακόμα και τώρα δεν αναδεικνύονται τα ειδικά της χαρακτηριστικά που θα της έδινε ένα χαρακτήρα που θα ξεχώριζε και θα ομόρφαινε .Αντίθετα, στην λάθος αντίληψη της "προόδου", εξαφανίζονται ρέματα, ποταμάκια, και βλάστηση.
Το 2019, είχα πάρει αυτές τις φωτογραφίες που αποτύπωναν ότι είχε μείνει στην παλιά μου γειτονιά. Ήδη πια τα  περισσότερα είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν ύπάρχει πρόσβαση σε αυτά.
Από την άλλη, με χαρά βλέπουμε να ανασταίνονται άλλα όμορφα σπίτια με την γοητεία τους να αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο.
Αυτά που χάνονται όμως είναι, διώροφα η ισόγεια σπίτια εγκαταλελειμμένα , άδειες αυλές με σκάφες, βοηθητικά κτίσματα για τις τότε ανάγκες του νοικοκυριού , μικρά περιβολάκια και πολλά λουλούδια.




Ξύλα για την φωτιά, μικρές στέρνες για να μαζεύει το νερό, είναι ότι ζητά κάποιος σήμερα που θα θέλει να ζήσει off grid.  Τα πιο μικρά δωμάτια ζεσταίνονται εύκολα και σίγουρα όλοι αρχίζουμε να τα εκτιμάμε  δεόντως με τις τιμές του ρεύματος..




Κεραμίδια,γιασεμί, ξύλο και πέτρα, εκεί θέριεψε η ζωή και μεγάλωσε τα παιδιά της.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου