Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2023.

 

Για άλλη μια χρονιά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου  μας μετέφερε όσο πιο κοντά γινόταν στο πνεύμα και το κλίμα της εποχής με την άψογη οργάνωση των τμημάτων που πήραν μέρος.

Ο Ιππικός Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ διοργάνωσε το κομμάτι της παρέλασης της παρουσίασης της ιστορικής αναβίωσης , με την συμμετοχή του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών οχημάτων και της Ελληνικής Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης. Η Λέσχη 4Χ4 και οι Δασοπυροσβέστες Καρύστου συνέβαλαν στην ομαλή εξέλιξη της παρέλασης.

Οι Φιλιπποι συνεχίζουν το αξιοθαύμαστο έργο τους με την συμμετοχή τους στις παρελάσεις, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν το χτες με το σήμερα, όπως και να μεταλαμπαδεύσουν το αίσθημα πατριωτισμού και εθνικής περηφάνειας στις νεώτερες γενιές, αποτώντας έτσι μια ελάχιστη τιμή στο μεγαλείο όσων πολέμησαν για την ελευθερία στα πάτρια εδάφη.

Η συμμετοχή των Φιλίππων και οι πολύχρονες προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση μας σε ότι αφορά το παρελθόν, την ιστορία μας, τις ρίζες μας και εν τέλει την ζωή μας σήμερα, αξίζουν κάθε επιβράβευση και θαυμασμό. Εύχομαι να βρουν πολλούς και πολλές συμπαραστάτες στο έργο τους για να υπάρξει η ανάλογη και η ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο τους.


Ο καιρός βοήθησε και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση.

Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μια ιδιαίτερη στιγμή από την σημερινή ημέρα, δεν είναι άλλη από την στιγμή του Εθνικού Ύμνου όπου οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν την πρέπουσα τιμή.  Σε αυτές τις μέρες όπου οι πόλεμοι μικραίνουν  τον κύκλο τους γύρω από την Χώρα μας, αυτοί οι άνθρωποι είναι η ασπίδα προστασίας μας και η αφοσίωση τους στο χρέος τους είναι αδιαμφισβήτητη.  

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες , και του χρόνου με υγεία και ειρήνη.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου