Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

"ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ" Μάης του 1944-" Προτροπή για εκδρομές στην περιοχή μας"



Ακούμε συνέχεια για τον τουρισμό στην περιοχή και από πότε αναπτύχθηκε και αν η όχι υπήρχε παλαιότερα. Έρχεται αυτό το αρθράκι από το Μάη του 44 γραμμένο από έναν έφηβο να μας πει ότι πριν τον πόλεμο, ερχόντουσαν κατά εκατοντάδες επισκέπτες για να θαυμάσουν τον τόπο μας όπως ήταν τότε. Ο πόλεμος και τα βάσανα παρόντα, αλλά και οι νεανικές ψυχές, είχαν ανάγκη να ζήσουν "φυσιολογικά".  Ας μην ξεχνάμε ότι στο Κουπόνι έγραφαν παιδιά,12-18 χρονών. 


Αριθμός φύλλου 28 –Β ΓΕΝΕΑ 21 Του Μάη 1944

ΕΜΠΡΟΣ

Τώρα που το κρύο πια έφυγε και ο ήλιος λάμπει  το περισσότερο καιρό στον ορίζοντα, πρέπει να αρχίσουμε λίγο λίγο εμείς οι νέοι να διοργανώνουμε διάφορες εκδρομές ,να φεύγουμε τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα από δω και να πηγαίνουμε σε διάφορα μέρη να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα της φύσης που είναι τόσο αναγκαίος για τη ζωή και ανάπτυξη του ανθρώπου.

Έχουμε μέρη να επισκεφθούμε και πολλά αξιοπερίεργα και ιστορικά, όπως η σπηλιά της Αγίας Τριάδας , το Κάστρο, η Όχη κλπ.

Πριν τον πόλεμο βλέπαμε πολλές εκατοντάδες  ανθρώπους να έρχονται κάθε Κυριακή από την Αθήνα για να δούνε τα γραφικά τοπία της Καρύστου. Να ξοδεύουνε πολλά λεπτά για αυτόν τον σκοπό. Δεν μπορούσανε άραγε να περάσουνε την μέρα τους ευχάριστα εκεί και με τόσα λίγα έξοδα? Σε κανένα κινηματογράφο , η στο Φάληρο για μπάνιο? Μπορούσανε, αλλά γιατί έρχονται λοιπόν εδώ?

Γιατί απλούστατα τους τραβάει η γραφική θέση και τα αξιοσημείωτα μέρη του τόπου μας.

Πριν λίγα χρόνια , είδαμε επίσης το διάσημο περιηγητή Καρακώστα να μην αφήσει τόπο για τόπο, χωριό για χωριό που να μην επισκεφθεί και να μην γράψει για τις θαυμάσιες καλωνές του.

Δεν είναι λοιπόν ντροπή για μας τους νέους, γέννημα του ωραίου αυτού τόπου να μην έχουμε επισκεφθεί κανένα από τα πάρα πάνω μέρη που αναφέρω?

Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό τον καιρό να πάει χαμένος. Η Φύση είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν διαθέτει μια μέρα από ολόκληρη  βδομάδα για να μην ακολουθήσει την εκδρομή. Μια κατάλληλη προσπάθεια και όλα είναι δυνατά.

Ας πάρουμε παράδειγμα τους πιο πάνω εκδρομείς και ας αρχίσουμε το ωραίο αυτό σπορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου