Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Παρασκευάς: Η πρόταση του Δημάρχου Καρύστου για "δημοτικό πρατήριο" υπονομεύει τον αγώνα για τη σωτηρία του ταχυδρομείου Μαρμαρίου

 


Δημήτρης Παρασκευάς: Η πρόταση του Δημάρχου Καρύστου για "δημοτικό πρατήριο" υπονομεύει τον αγώνα για τη σωτηρία του ταχυδρομείου Μαρμαρίου

Η πρόταση του Δημάρχου κ. Ραβιόλου προς τον Υπουργό ψηφιακής πολιτικής για τη δημιουργία "δημοτικού πρατηρίου" στη θέση του ταχυδρομείου Μαρμαρίου υπονομεύει τον αγώνα των κατοίκων για να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα των ΕΛΤΑ με όλες του τις υπηρεσίες του!

Με αυτή την πρόταση η δημοτική αρχή βάζει πλάτη στο σχέδιο κυβέρνησης και διοίκησης των ΕΛΤΑ για κλείσιμο του ταχυδρομείου Μαρμαρίου. Η πρόταση αυτή, αντιτίθεται ακόμα και στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου!

Εκτός αυτού, με την πρόταση να αναλάβει ο δήμος ένα τμήμα της λειτουργίας των ΕΛΤΑ συνεχίζεται και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς η ανάληψη υπηρεσιών και καθηκόντων που μέχρι τώρα ανήκαν στο κράτος ή σε κρατικούς φορείς από το δήμο χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση! 

Ήδη ο δήμος "φιλοξενεί" τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Εφορίας, όλων των αγροτικών ιατρείων και του ανταποκριτή του ΕΛΓΑ. Έτσι μπαίνει έμπρακτα πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική που υποστελεχώνει και ιδιωτικοποιεί κοινωνικές υπηρεσίες και δεν είναι μακριά η ώρα της αύξησης των δημοτικών τελών ακόμη και για τις που θα φιλοξενεί ο δήμος Καρύστου.

Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική και η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι να παραμείνει οριστικά και αμετάκλητα ανοιχτό το ταχυδρομείο Μαρμαρίου, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του με μέσα και προσωπικό, όπως διεκδικούν σύσσωμοι οι Μαρμαριώτες!

Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου


𝝥𝞀𝝾́𝞃𝝰𝞂𝝶 𝞃𝝾𝞄 𝝙𝝶𝝻𝝰́𝞀𝞆𝝾𝞄 𝝟𝝰𝞀𝞄́𝞂𝞃𝝾𝞄 𝝲𝝸𝝰 𝝺𝞄́𝞂𝝶 𝞂𝞃𝝾 𝝵𝝶́𝞃𝝶𝝻𝝰 𝞃𝝾𝞄 𝞃𝝰𝞆𝞄𝝳𝞀𝝾𝝻𝝴𝝸́𝝾𝞄 𝝡𝝰𝞀𝝻𝝰𝞀𝝸́𝝾𝞄.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μαζί με τους κατοίκους του Μαρμαρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αλλά παράλληλα, μπροστά στην απόφαση για οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΕΛΤΑ Μαρμαρίου, πρότεινε στον Υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης και στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, ως μια απο τις λύσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκαν, τη δημιουργία δημοτικού πρακτορείου ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι που θα καλύπτει όλες τις παρεχόμενες έως σήμερα ταχυδρομικές υπηρεσίες και ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών της ΔΕ Μαρμαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...