Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Συγκέντρωση Συλλόγων και Φορέων για το Νοσοκομείο μας.

 

Σε κλίμα ανησυχίας και ομοψυχίας έγινε χτες το βράδυ συνάντηση Συλλόγων και Φορέων στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με θέμα την κατάσταση του Νοσοκομείου μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων Καρύστου.

Η πρόεδρος των εργαζομένων Νοσοκομείου κ.Σταματίου, και η πρώην πρόεδρος κ.Ανδρικάκη, μας εξήγησαν για το καθεστώς λειτουργίας και όλες τις δυσκολίες που εμποδίζουν τους γιατρούς και το άλλο ιατρικό προσωπικό να διαλέγουν την εργασία στο Νοσοκομείο μας όπως και την κατάσταση με τις συμβάσεις και τις χαμηλές αμοιβές που δεν τους επιτρέπουν να έχουν μια ανάλογη με την εργασία και τις συνθήκες επιβίωση και διαβίωση.

Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας,δεν είναι μόνο εδώ αλλά σε πολλά Νοσοκομεία στην Ελλάδα. Για αυτό και σε πολλές πόλεις ήδη έχουν γίνει παρόμοιες κινήσεις ενώ εμείς, περιμέναμε να περάσουν οι εκλογές από φόβο μην κατηγορηθούμε σαν "αντιπολίτευση". Ακόμα και τώρα, δυστυχώς, μας καταλογίζουν κάτι τέτοιο ορισμένοι,κλείνοντας τα μάτια στην όλο και πιο υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όποιος έχει κάποια άλλη εντύπωση, δεν έχει παρά να ρωτήσει τους γιατρούς και το προσωπικό.

Θα βγει σύντομα αναλυτική ανακοίνωση με τα βήματα που θα ακολουθήσει η Επιτροπή που σχηματίστηκε .

Εμείς, οι πολίτες, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε τα βήματα που θα ακολουθηθούν για να στηρίξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες που θα διαφυλάξουν την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους.

Υπάρχουν πολλές αναγνώσεις στις πολιτικές αποφάσεις, και μερικοί λένε " κάνεις αντιπολίτευση" σαν να είναι κάτι κακό. Η Αντιπολίτευση είναι κύριο συστατικό κάθε δημοκρατίας γιατί αλλιώς θα είχαμε ένα ολοκληρωτικό φασιστικό καθεστώς. Χρέος της είναι να κρίνει, να αναδεικνύει θέματα και να στηρίζει τις θέσεις της μέσα από το κάθε ιδεολογικό πρίσμα που έχει. Μέσα από την σύνθεση των απόψεων και των θέσεων προκύπτει μια κοινή συνισταμένη που φέρνει το αποτέλεσμα αποφάσεων κάθε φορά. Έτσι έχουν τα πράγματα και το "Να μη μιλάς", δεν χωρά πουθενά σε αυτήν την εξίσωση.

Εν αναμονή λοιπόν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου