Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Μέλη του Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρύστου και μέλη Δημοτικής Επιτροπής

  



ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ :    1/2024   

  ΘΕΜΑ:   «Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου».      

  Η Προεδρεύουσα Δημοτική Σύμβουλος κ. Χουντάση - Κανέλλου Μαρία, κάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να προβούν στην εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 5-1-2024 έως 30-6-2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύουν.     Στη συνέχεια, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Πρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη του Δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από τη δεύτερη και ο Γραμματέας από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη, ύστερα από έγγραφη πρόταση του επικεφαλής της κάθε παράταξης.    Επίσης, ότι σύμφωνα με έγγραφη πρόταση του Δημάρχου κ. Ραβιόλου Ελευθέριου ως υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. Βόσσος Αλκιβιάδης.    Ακολούθως, σύμφωνα με έγγραφη πρόταση του επικεφαλής της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης κ. Μανώλη Ιωάννη ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται η κ. Φωτεινού Μαρία.

   Τέλος, ότι σύμφωνα με έγγραφη πρόταση του επικεφαλής της τρίτης σε εκλογική δύναμη παράταξης κ. Σφυρίδη Ευαγγέλου ως υποψήφιος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. Σφυρίδης Ευάγγελος.    Στη συνέχεια κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει, δια ανάτασης χειρός, καταρχήν την εκλογή του προτεινόμενου υποψήφιου ως   Προέδρου.     Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Βόσσος Αλκιβιάδης συγκέντρωσε είκοσι (20) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.   Έπειτα, η Προεδρεύουσα Σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου   να   επικυρώσει   με   την   ίδια   διαδικασία   την   εκλογή   της   κ. Φωτεινού Μαρίας ως Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά την πρώτη ψηφοφορία ο κ. Σφυρίδης Ευάγγελος έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους, και συγκέντρωσε επομένως την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγη επομένως στο αξίωμα του Γραμματέα.    Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, ανακοινώθηκε από την Προεδρεύουσα η νέα σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 5-1-2024 έως 30-6-2026, η οποία έχει ως εξής: 

Πρόεδρος:       Βόσσος Αλκιβιάδης 

Αντιπρόεδρος: Φωτεινού Μαρία 

Γραμματέας:    Σφυρίδης  Ευάγγελος 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ.


Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ονόματα των εκλεγομένων μελών της Δημοτικής Επιτροπής για τη θητεία από 5-1-2024 έως 30-6-2026 ως εξής: 

Τακτικά μέλη παράταξης Δημάρχου : Κανέλλου – Χουντάση Μαρία  

  Βερούχη Λεμονιά Μαρία          

  Σταματίου Παρασκευή        

       Ζέμπης Ευάγγελος          

            Αναπληρωματικά μέλη παράταξης Δημάρχου κατά σειρά αναπλήρωσης:

 Κουνέλης Κωνσταντίνος 

           Λυκούδης Σπυρίδων      

             Διγαλέτος Κωνσταντίνος   

         Σάκκας Κωνσταντίνος       

         Τακτικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας : 

Γάσπαρη Παπαθανασίου Αλεξάνδρα  

Χατζηνικολή Κεντιστού Μαρία         

  Αναπληρωματικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας κατά σειρά αναπλήρωσης:

 Μανώλης Ιωάννης 

Ντακλαράς Ευάγγελος                                         

             Σφυρίδης Ευάγγελος                       

     Παρασκευάς Δημήτριος                     

       Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 74 του Ν.3852/2010, τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής στον 4Επόπτη Ο.Τ.Α. , ο οποίος αυτεπαγγέλτως αποφαίνεται, μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο αφότου παρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής. Η  απόφαση αυτή  έλαβε αύξοντα  αριθμό     2/2024.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου