Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Ένας κύκλος κλείνει. Ανεμοπύλες ...

Το άρθρο είναι επί την αναγγελίας έναρξης των Ανεμοπυλών.
Με την αρχή του χρόνου αλλάζουν πάρα πολλά στην οργάνωση και λειτουργία των δήμων. Καταργείται η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αντικαθίσταται από την Δημοτική Επιτροπή της οποίας τις αρμοδιότητες μπορείται να διαβάσετε σε προηγούμενο άρθρο.

Μια άλλη αλλαγή είναι η παύση της λειτουργίας των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και αυτό συνεπάγεται την παύση της λειτουργίας των Ανεμοπυλών, δηλ. Του Πολιτιστικού-Τουριστικού- και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καρύστου ( τότε ήταν μόνο η Κάρυστος).

Αν και τμήματα για την εκπαίδευση σε σχέση με τον πολιτισμό είχαν ξεκινήσει την λειτουργία τους επί δημαρχίας Γιώργου Τσολάκη και υπήρχαν ήδη τμήματα ζωγραφικής, μουσικής Θεάτρου, λαικής τέχνης, και γυμναστικής, δεν ήταν παρά στην δημαρχία του Χρήστου Παπαχατζή (1990-1998) που ο νόμος επέτρεψε την ένωση τους κάτω από την ομπρέλα ενός ενιαίου νέου οργάνου.

Πολύς χρόνος κύλησε από τότε, και φτάνουμε στο σήμερα οπότε και ο νόμος πάλι έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα προς εξικονόμηση πόρων.

Πολλοί άνθρωποι πέρασαν από τα συμβούλια των Ανεμοπυλών με αγάπη για τον πολιτισμό κυρίως και προσπάθησε ο καθένας σύμφωνα με τις γνώσεις και τις δυνατότητες του να δώσει κάτι και να αφήσει κάτι σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γεννιές.

Ας ευχηθούμε παρά την αλλαγή, να συνεχίσουν οι ομάδες των Ανεμοπυλών να παρέχουν δημιουργική απασχόληση -που πάντα την επιστρέφουν με τον καλύτερο τρόπο στους δημότες-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου