Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Καρύστου.

 



Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α      Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ               

                    Της με αριθ. 1ης από  2024 συνεδρίασης   του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας  Καρύστου. 

AΡΙΘ.  ΑΠΟΦΑΣΗΣ:     1/2024 

Θέμα: 1Οθέμα: «Μηνιαία τακτική συνεδρίαση- Ιανουάριος 2024- 

Συζήτηση περί αρμοδιοτήτων των μελών της Κοινότητας και καταγραφή θεμάτων - Κοπή πίτας». 

 O Πρόεδρος Στην Κάρυστο σήμερα την 19η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 συνήλθε σε συνεδρίαση, στην αίθουσα Δημάρχου στην έδρα του Δήμου Καρύστου, το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ Καρύστου, ύστερα  από την με αριθ. πρωτ. 1/15-01-2024 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, που επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου  67  του ν. 3852/2010.    Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο πέντε (5) μελών βρέθηκαν παρόντα τέσσερα (4), ως εξής: 


 ΠΑΡΟΝΤΕΣ    ΑΠΟΝΤΕΣ 1

 1.Σπύρου Ευάγγελος (πρόεδρος)  2 Αλεξανδρής Ευάγγελος 3 Παπαμιχαήλ Ιωάννα 4 Κορδώνη Θεοδώρα.  Γιαμβριά Ευαγγελία Απούσα.

   Αρμόδια για την  τήρηση  των πρακτικών  της συνεδρίασης είναι η Διευθύντρια Διοίκησης & Ανάπτυξης του Δήμου Καρύστου, Διακάκη Μαρίνα του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Α΄.

Συμβούλιο Κοινότητας Καρύστου: Ο πρόεδρος καταρχάς αντάλλαξε ευχές με τους συμβούλους για το νέο έτος. Όλοι ευχήθηκαν το 2024 να είναι μία δημιουργική και γόνιμη χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο. 

Η Γραμματέας: Παρακαλώ τον πρόεδρο να προχωρήσει στην ενημέρωση των συμβούλων. Ο Πρόεδρος:   Καταρχήν να σας αναφέρω ότι η καθημερινότητα στην πόλη μας εξελίσσεται ομαλά  και δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον, σοβαρά προβλήματα την τρέχουσα περίοδο.   Το καίριο ζήτημα αυτή την στιγμή όπως πιθανόν να γνωρίζετε, είναι η μετακίνηση της ανταπόκρισης του ενδο-κυκλαδικού δρομολογίου, από το λιμάνι της πόλης μας στο λιμάνι του Μαρμαρίου. Φυσικά για τον λόγο αυτό υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από τους πολίτες και τους φορείς της Καρύστου. Σας ενημερώνω ότι ο λόγος αυτής της αλλαγής είναι το γεγονός ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία που το εκτελεί, αρνείται να προσδέσει στο λιμάνι μας καθώς θεωρεί ότι είναι μικρό το βάθος για το πλοίο της το ‘ΣΑΟΝΗΣΟΣ’, λόγω ότι οι υφιστάμενοι ναυτικοί χάρτες δεν έχουν επικαιροποιηθεί εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια. Ήδη από τους τοπικούς φορείς ετοιμάζονται διαμαρτυρίες προς την άνω εταιρία κατά της αλλαγής αυτής και ζητούν την επαναφορά του δρομολογίου στο λιμάνι μας. Όπως ήδη γνωρίζουμε όλοι το δρομολόγιο αυτό επεκτάθηκε στην Κάρυστο λόγω εγγύτητας με την Άνδρο, ώστε να υπάρχει κέρδος και το ταξίδι να είναι μικρό σε διάρκεια. Με λίγα λόγια να είναι ανταγωνιστικό για το επιβατικό κοινό.  Σας γνωστοποιώ ότι θα στείλουμε άμεσα έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ,με το οποίο θα ζητάμε να γίνει επίσημη βυθομέτρηση, η οποία θα κατατεθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρία ώστε να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.   Εξαρτάται βέβαια από το υπουργείο πόσο άμεσα θα ξεκινήσει την διαδικασία αυτή. Από την πλευρά μας ως Κοινότητα Καρύστου αλλά και εγώ ως μέλος ΔΣ του ΟΛΝΕ, θεωρώ ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο η διαδικασία της βυθομέτρησης.   Παράλληλα, να επικοινωνηθεί  η απόφαση της Δημοτικής Ενότητας για το ανωτέρω θέμα πέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, στον Οργανισμό Λιμένων Καρύστου , καθώς και στους κκ Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας. Όλοι οι παριστάμενοι σύμβουλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να εκτελείται όπως γινόταν μέχρι πρότινος, το ενδο-κυκλαδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Καρύστου και να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση του Λιμένα Καρύστου ώστε να μην υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα μελλοντικά.  

Ο Πρόεδρος:   Στην συνέχεια θα ήθελα να ορίσουμε αναπληρωτή του προέδρου της Κοινότητας Καρύστου, διότι σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου πρέπει να υπάρχει αναπλήρωση για τα τρέχοντα ζητήματα της Κοινότητας. Από την μεριά μου προτείνω τον σύμβουλο κ. Αλεξανδρή Ευάγγελο ο οποίος ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος της Κοινότητας Καρύστου.Όλοι οι παριστάμενοι σύμβουλοι συμφωνούν ομόφωνα για τον ορισμό του συμβούλου κ. Αλεξανδρή Ευάγγελου ως αντιπρόεδρο της Κοινότητας Καρύστου. Ο Πρόεδρος:   Τέλος παρακαλώ όλους τους συμβούλους αφού ενημερωθούν για τα καθήκοντα τους από την σχετική ενημερωτική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ περί λειτουργίας των Κοινοτήτων, στο επόμενο συμβούλιο να δηλώσουν ποια αρμοδιότητα δύνανται και προτίθενται να αναλάβουν προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειεςμας, με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της πόλης μας. Όλοι οι παριστάμενοι σύμβουλοι συμφώνησαν ομόφωνα να αναλάβουν επιμέρους αρμοδιότητες, εφόσον πρώτα ανατρέξουν στην αντίστοιχη εγκύκλιο και στο επόμενο συμβούλιο να καταθέσουν τις απόψεις τους.                


                                           Το Σώμα των Συμβούλων                                                    

    Αποφασίζει ομόφωνα: «Ο Πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Καρύστου, συμφωνούν: 1. Να γίνει άμεσα η επίσημη βυθομέτρηση στο λιμάνι της Καρύστου, ώστε να εκτελείται το ενδο-κυκλαδικό δρομολόγιο, το συντομότερο, από το Λιμάνι της Καρύστου και να σταλεί η διαμαρτυρία του Συμβουλίου της Κοινότητας στους αρμοδίους φορείς και υπηρεσίες. 2. Ορίζεται Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινότητας Καρύστου ο σύμβουλος κος Αλεξανδρής Ευάγγελος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου