Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

“Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και πρόληψη” ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

 

“Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και πρόληψη”

Αφίσα

Ύστερα από πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Μαρμαρίου προς τη Δ/νση Αστυνομίας Ευβοίας – Α.Τ. Καρύστου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας και σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονιών θα πραγματοποιηθεί διήμερη ενημέρωση μαθητών/τριών και γονιών του δήμου μας με θέμα:

“Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και πρόληψη”

Το διαδίκτυο αποτελεί έναν πολύτιμο πόρο για πληροφορίες, επικοινωνία και ψυχαγωγία, αλλά ταυτόχρονα κουβαλά και πολλούς κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με προσοχή και ευαισθησία. Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους, πέρα από μέσο επικοινωνίας, διδασκαλίας και μάθησης, αποτελεί και πηγή πολύ σοβαρών κινδύνων που αυξάνονται πια γεωμετρικά.

Οι ενημερωτικές εκπαιδευτικές ημερίδες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καρύστου, το διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου 2024 και θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες της Καρύστου ως εξής:

  • Τετάρτη 10-01-2024

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου για τις σχολικές τάξεις της Ε΄ και ΣΤ΄ του 1ου Δημοτικού Καρύστου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου και του Δημοτικού Σχολείου Μαρμαρίου, κατά τις ώρες 10:15 -12:30.

  • Πέμπτη 11-01-2024

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρύστου με την συμμετοχή και του Γυμνασίου Μαρμαρίου, κατά τις ώρες 10:00 -11:30.

Στην αίθουσα του «Γιοκάλειου» Πνευματικού Κέντρου, για το Γ.Ε.Λ. Καρύστου και το Ε.Π.Α.Λ. Καρύστου, κατά τις ώρες 12:00-14:00.

Για τους γονείς

Την Τετάρτη 10-01-2024 και ώρα 17:15 – 19:30 στο «Γιοκάλειο» Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν, την πρόληψη και τις πρακτικές αντιμετώπισης.

Είσοδος ελεύθερη

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

  • Μετά την πραγματοποίηση της ενημέρωσης οι μαθητές/τριες μπορούν να τεστάρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στην Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει τα ακόλουθα παιχνίδια:

Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Παιχνίδι Επαυξημένης Πραγματικότητας για μαθητές ηλικίας 8-12 ετών (https://www.cyberkid.gov.gr/ar-game/)

Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Παιχνίδι Εικονικής Πραγματικότητας για μαθητές ηλικίας 13-18 ετών (https://www.cyberkid.gov.gr/vr-game/)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου