Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας. Σοβαρά θέματα .

 



Στα Καλύβια σήμερα το βράδυ μετά την συνεδρίαση του ΔΣ για τον προυπολογισμό, έγινε για πρώτη φορά η συνεδρίαση Λογοδοσίας , με αρκετές ερωτήσεις από την Αντιπολίτευση.

Ο κ.Μανώλης και οι σύμβουλοι του ρώτησαν για την εξέλιξη των έργων στην Δυτική Παραλία, τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολεί ο δήμος και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης ο κ.Μανώλης ανέφερε πάλι την πρόταση του για την διεξαγωγή της συνεδρίασης σε χώρο όπως το Γιοκάλειο για να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για τα διάφορα θέματα και την απ΄΄ευθείας μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων. Και στα δύο αιτήματα η απάντηση ήταν θετική .

Ο κ.Παρασκευάς τοποθετήθηκε για την διαχείριση των υδάτων λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας . Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη στα χωριά της Γούρνας έχουν παρατηρηθεί διακοπές νερού.

Ο κ.Σφυρίδης έφερε το θέμα των μπαταριών, και εκεί έγινε μια κουβέντα που έδειξε ότι οι σύμβουλοι δεν έχουν καταλάβει σε βάθος το είδος του προβλήματος με τις προεκτάσεις του.

Ο κ.Βερούχης στο τέλος της συνεδρίασης ζήτησε από τους συμβούλους  να επικοινωνήσουν με τον κόσμο όπως όταν μαζεύουν ψήφους, να μαζέψουν υπογραφές από όλους τους δημότες για να καταλάβει το υπουργείο ότι πράγματι σύσσωμη η κοινωνία δεν θέλει τις μπαταρίες και ότι τα ψηφίσματα και οι νομικές ενέργειες δεν είναι μόνο για βγάλουν την υποχρέωση .

Το να έχει κάποιος ένα χωράφι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κάνει κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στους γύρω του, που μένουν και εργάζονται εκεί. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης δεν ισχύει όταν προυποθέτει την καταστροφή των γύρω του επομένως κάτι τέτοιο δεν πρέπει όχι μόνο να λέγεται, αλλά ούτε καν να υπονοείται.

Είναι σημαντικές αυτές οι συνεδριάσεις και θα πρέπει να ξεκουνηθούμε και να πηγαίνουμε γιατί αλλιώς θα το χάσουμε το κορμί πατριώτες και δεν θα ξέρουμε ούτε το πως.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου