Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια", με ομιλητή τον κο Γεώργιο Γκόρα, Επίκουρο καθηγητή του
Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση Ευβοέων Μελισσοκόμων στη Βασιλοτροφία, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του ενδημικού γενετικού υλικού και την ανάπτυξη ανθεκτικότερων και παραγωγικότερων μελίσσοσμηνών.
Η παρουσίαση περιελάμβανε θεωρητική ενημέρωση με έμφαση στη Βασιλοτροφία αλλά και τις ασθένειες των μελισσών, καθώς και επίδειξη πρακτικής εφαρμογής στο πεδίο από εκπαιδευμένους βασιλοτρόφους του εν λόγω προγράμματος.
Η πρακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο μελισσοκομείο του π. Γεωργίου Μαρίζα, ο οποίος είχε προετοιμάσει άριστα το χώρο και το ζωικό υλικό, για τους εκπαιδευτές και τους συναδέλφους μελισσοκόμους.
Εκ μέρους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου "Δημήτρης Ρήγας" θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κο Γεώργιο Γκόρα και την ομάδα του για την ολόπλευρη παρουσίαση του θέματος, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξε για τα ζητήματα που απασχολούν τους μελισσοκόμους της Νότιας Καρυστίας.
Παράλληλα, εκφράζουμε το έντονο ενδιαφέρον του συλλόγου μας για τη συνέχιση της δράσης με βάση τους σκοπούς του προγράμματος, όπως και περαιτέρω συνεργασία στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης των μελισσοκόμων της Νότιας Καρυστίας και της βελτίωσης της άσκησης της τέχνης της μελισσοκομίας.
Επίσης οφείλουμε θερμές ευχαριστίες για:
Την υποστήριξη της υλοποίησης της εκδήλωσης, το Δήμο Καρύστου.
Την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.
Τη φιλοξενία, το καφέ Χόβολη.
Το ΔΣ του
Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου "Δημήτρης Ρήγας"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου