Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιο Δίκτυο για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες

 

Πανελλήνιο Δίκτυο

για την Προστασία του Θαλάσσιου

Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 



Την Παρασκευή 1/3 και το Σάββατο 2/3/2024 πραγματοποιήθηκε η διημερίδα για τις υδατοκαλλιέργειες, με εξαιρετική επιτυχία από άποψη συμμετοχής και ποιότητας.

Την πρώτη μέρα, στην διεπιστημονική ημερίδα, αναπτύχθηκε ένας σοβαρός επιστημονικός και δημοσιογραφικός προβληματισμός, που δημιουργεί προϋποθέσεις μίας ευρύτερης και εναλλακτικής προσέγγισης του προβλήματος των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, εξαιρετικά κριτική απέναντι στη μέχρι τώρα κυρίαρχη άποψη.

Την δεύτερη μέρα, η συνάντηση των συλλογικοτήτων, παίρνοντας το νήμα από την ημερίδα προχώρησε σε ένα σοβαρό προβληματισμό για το μοντέλο των υδατοκαλλιεργειών, τα προβλήματα και τα αδιέξοδά του.

Κατατέθηκαν σημαντικές τοπικές εμπειρίες από όλη την Ελλάδα, συνέκλιναν θέσεις και έγινε ένας πλούσιος και χειραφετημένος διάλογος.

Αποφασίστηκε από τις συλλογικότητες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και από τις υδατοκαλλιέργειες:

Η συγκρότηση του πανελλαδικού δικτύου και η διεύρυνσή του.

Η δημιουργία διαδικτυακού χώρου και ο Πανελλαδικός συντονισμός των δράσεων.

Από το σύνολο των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν, εξεδόθη ψήφισμα που ακολουθεί. Θα υπάρξει εντός των επόμενων ημερών εκτενές κείμενο που θα περιλαμβάνει βασικές κατευθύνσεις που συμφωνήθηκαν στην συζήτηση, καθώς και μειοψηφικές προτάσεις και προβληματισμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου