Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

"ΦΩΤΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ" 1 Δεκεμβρίου 1943

 


TO KOYΠΟΝΙ

1 Δεκεμβρίου 1943

ΦΩΤΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ

Το τελευταίο τούτο μήνα έχει αρχίσει στην Κάρυστο μια μεγάλη κίνηση. Μια κίνηση που πήρε μερικούς νέους από τα καφενεία και τους απασχολεί με δύο ωραία προοδευτικά ζητήματα.

Πρώτον. Της Φωτιάς.

 Έχουν συγκεντρώσει μια ομάδα από 12-18 παιδιά τα οποία  τρεις φορές την βδομάδα  τα ψυχαγωγούν και τα προετοιμάζουν για μια ωραία γιορτή που θα δώσουν γύρω από τη φωτιά. Η γιορτή αυτή έχει γίνει στην Κάρυστο προ ετών από παιδιά όχι όμως της Καρύστου αλλά της Αθήνας και της Αιγύπτου. Τώρα όμως που θα παιχθεί από Καρυστινά παιδιά έχει άλλη σημασία και πιστεύω πως από όποιον συμπατριώτη μας ζητηθεί η ενίσχυση του δεν θα την αρνηθεί.

Δεύτερον. Του θεάτρου. .

Μικροί και μεγάλοι, νέοι και νέες με μια φωνή είπαν΄Θα δουλέψουμε» για την ζωή του φτωχού. Και όλοι μαζί αρχίσανε τη δουλειά για να παίξουν ένα ωραίο θεατρικό σύγχρονο έργο. Τα χρήματα που θα εισπράξουν θα διατεθούν στις ανάγκες του Ε.Ο.Χ.Α.

Και τα δύο αυτά ωραία έργα των νέων μας, πρέπει να ενισχυθούν από κάθε πατριώτη Καρυστινό για την εξέλιξιν της νέας Καρυστινής κοινωνίας.

Πολεμικός Αγρότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...