Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΡΥΣΤΙΝΗ 12 Δεκεμβρίου 1994


ιδρυτής Ιωάννης Σέρελης 1929-1965
Γεμάτη σημαντικές ειδήσεις ήταν το φύλλο του Δεκέμβρη του 1994.
Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Σταμάτη Παπαμιχαήλ  αφιερωμένο  στον  δικαστή  Καρυστινό Αντώνη Κανακάρη.
Εκτός από νομικός ήταν ένας λαογράφος που μάζεψε πολλά λαογραφικά στοιχεία από τα χωριά του Καβοντόρου . Οι συλλογές του περιέβαλε οτιδήποτε είχε σχέση με τα πολιτιστικά στοιχεία της Νότιας Καρυστίας.
Όλα αυτά είναι δημοσιευμένα σε συνέχειες στους τόμους του Αρχείου Ευβοικών Μελετών των ετών 1958-1968.


Ο άλλος μεγάλος Καρυστινός Τάσος Ζάππας, με επιστολή που έρχεται από την 20 Μαρτίου 1960 μας ενημερώνει για την δημιουργία του Καταφυγίου στην Όχη μεταξύ των άλλων.
Ο Σύλλογος ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΡΟΣΣΟ , όλα τα 30 περίπου χρόνια που καλύπτει η αναδρομή μας στην Καρυστινή, έχει εξέχουσα θέση σε δραστηριότητες και προσφορά.
Και να η αρχή της ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ. Χρόνος ίδρυσης 1993 .
 
Η ταλαίπωρη ΕΥΒΟΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που άνοιξε με τόσα όνειρα για το νησί για να καταποντιστούν μετά λίγα χρόνια σε μια θάλασσα λαμογιοανίκανων πολιτικοδισυνδεδεμένων αλληλοκαλυπτόμενων παραγόντων.
Διαβάζουμε ακόμη ότι ο Σύλλογος Φίλων του Μαρμαρίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να ενδιαφερθούν για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, η οποία συνεχίζεται χάριν μικροσυμφερόντων στην παραλία της Ραφίνας..

Επίσης στο άρθρο ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, Η ΔΕΗ δεν απαντά στα ερωτήματα για τη λειτουργία του Αιολικού Πάρκου Κατσαρωνίου Μαρμαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου