Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επάρκεια και ποιότητα του νερού στο δήμο

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επάρκεια και ποιότητα του νερού στο δήμο

Ενσωματωμένη εικόνα

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επάρκεια και ποιότητα του νερού στο δήμο

Κάρυστος, 22 Ιουλίου 2023

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου (20/7/2023) ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος ενημέρωσε πως παρατηρούνται προβλήματα με την επάρκεια του νερού σε ορισμένες περιοχές του δήμου λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων το χειμώνα και κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στην κατανάλωση.

Σε παρέμβασή του για το θέμα ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε πως πρέπει να παρθούν έκτακτα μέτρα, για την εξασφάλιση της ποιότητας και επάρκειας του νερού σε όλες τις περιοχές του δήμο μας. Να εξασφαλιστούν υδροφόρες και να κατάλληλες δεξαμενές για να μην υπάρξει διακοπή νερού, ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες του καύσωνα. Αν χρειαστεί να γίνει διανομή νερού στους κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής.

Θέλουμε όμως να σημειώσουμε πως δεν οφείλεται η κλιματική αλλαγή για τη μη εκτέλεση μελετών και έργων για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής μας, για τον εμπλουτισμό πηγών, για την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων κλπ.

Οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δεν θεωρούν "επιλέξιμα" τέτοια έργα γιατί δεν αποφέρουν άμεσα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Οφείλεται η πολιτική των κυβερνήσεων που μετατρέπουν σταδιακά το νερό σε εμπόρευμα και επιδιώκουν να παραδώσουν ακόμα και τις πηγές μας στους επιχειρηματικούς ομίλους για να "λέμε το νερό νεράκι" από την ακρίβεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οφείλεται επίσης στη δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου που 9 χρόνια τώρα δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα τέτοια έργα υποδομής, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση έχει υποδείξει επανειλημμένα την αναγκαιότητα τέτοιων έργων. Μάλιστα, όποτε το θέτουμε υποκριτικά λέει πως προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα. Στον αντίποδα γίνονται τα στραβά μάτια σε δεκάδες παράνομες υδροληψίες στο βουνό από τις εταιρείες εγκατάστασης αιολικών πάρκων για τις ανάγκες των εργασιών τους.

Καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας – κάτω από αυτές τις συνθήκες – να είναι προσεκτικοί με την κατανάλωση του νερού. Ταυτόχρονα, να απαιτήσουν να μη μείνουν ούτε λεπτό χωρίς νερό, να απαιτήσουν να μπουν στην ημερήσια διάταξη τα αναγκαία έργα για την επάρκεια και ποιότητα του νερού όλο το χρόνο, να μειωθούν τα τιμολόγια της ύδρευσης.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημήτρης Παρασκευάς

Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...