Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου για τον Γεώργιο Ν. Παπανικολάου στην Κάρυστο.

Στην φιλόξενη και κατάμεστη αυλή της Χόβολης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Γιούλη Κοκκόρη με τίτλο

" ΕΙΔΑ ΤΟΣΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ" από τις εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ.

Το βιβλίο αναφέρεται στα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής του μεγάλου γιατρού και εφευρέτη του Test Pap, Γεώργιου Παπανικολάου.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε μέσα από τους ομιλητές και μας μετέφερε νοερά σε σημαντικές στιγμές όχι μόνο της ζωής του Παπανικολάου, αλλά και της Κύμης .

Από την Κάρυστο μίλησε για το βιβλίο και μας παρουσίασε γλαφυρά τα πρόσωπα που αναφέρονται   η κ.Σοφία Γιαννάκου -Σφυρίδη ,φαρμακοποιός. Επίσης πολλά ιστορικά σημεία έθιξε ο εκδότης, Εύμαρος Πέτρος Κακολύρης  και η συγγραφέας κ.Μαίρη Κακολύρη μας ανέτπυξε με λογοτεχνικό τρόπο την σχέση των ηρώων του βιβλίου.

Μέσα από τις αφηγήσεις είδαμε μια Κύμη σε ακμή, μιας πόλη σε πτώση, μια Ελληνική κοινωνία σε αναβρασμό και αναζητήσης προσανατολισμού σε ουσιώδη πολιτικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα.


 Διαβάζουμε τα βιβλία που αφορούν το νησί μας, μαθαίνουμε την πορεία μας στον χρόνο και παραδειγματιζόμαστε για το παρόν και το μέλλον.

Καλή κυκλοφορία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...