Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ανακοινώσεις για μετά την πυρκαγιά στον Πλατανιστό.

 

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Για την απόδοση φόρου τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Για την απόδοση φόρου τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Ο Δημήτρης Παρασκευάς υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής για την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ως ελάχιστο μέτρο για να μην ξεχαστούν οι συνθήκες και οι ευθύνες που οδήγησαν σε
άλλη μια τραγωδία.

Σε γραπτή τοποθέτησή του στο έκτακτο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο ο Δ. Παρασκευάς σημείωσε:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δύο πιλότων και του συντοπίτη μας κτηνοτρόφου από τον Πλατανιστό που έχασαν άδικα τη ζωή τους στην πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Οι άδικοι θάνατοι των τριών συνανθρώπων μας προβάλλουν με τραγικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη.

Κάνουν "στάχτη" το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν "προστασίας της ανθρώπινης ζωής".

Παράλληλα, φέρνουν άλλη μια φορά στο φως τις πολύ δύσκολες συνθήκες που εργάζονται οι πιλότοι και οι πυροσβέστες. Με πολλές ώρες πτήσης καθημερινά, με συνεχόμενη παρουσία στα μέτωπα των πυρκαγιών ανά τη χώρα, χωρίς ξεκούραση για μέρες, με πανάρχαια μέσα πυρόσβεσης, αεροπλάνα και πυροσβεστικά οχήματα 45ετίας, με δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης και εκατοντάδες χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Στηρίζουμε το ψήφισμα της δημοτικής αρχής για την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των δύο πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ως ελάχιστο μέτρο για να μην ξεχαστούν οι συνθήκες και οι ευθύνες που οδήγησαν σε άλλη μια τραγωδία».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Πέντε μέρες στο πύρινο μέτωπο Πλατανιστου με δύο οχήματα και όλο το ανθρώπινο δυναμικό, και όλοι λέμε άλλες τόσες θα παλεύαμε αρκεί να μην είχε συμβεί αυτό ΑΘΆΝΑΤΟΙ . Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που επιχείρησαν στα κορίτσια μας που έφεραν νερά όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συναδέλφους, ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ στα παιδιά που μας έφερναν καύσιμα για τής αντλίες φορτιστές για τα τηλέφωνα και φορτισμενους ασυρμάτους για να υπάρχει επικοινωνία στο πεδίο.

👉 Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους μας Εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Βάρης για την αποστολή μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένων νερών για τις ανάγκες των εθελοντών και πυροσβεστών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό. Λόγω του μεγάλου αριθμού των νερών σχετικά με τις ανάγκες μας, διαθέσαμε κάποιο μέρος τους στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου, στο Δήμο Καρύστου και σε συναδέλφους Εθελοντές.
Αγαπητοί φίλοι Εθελοντές από τη Βάρη, δηλώνουμε ευγνώμονες για την συγκινητική σας κίνηση αλληλεγγύης και για την συμπαράστασή σας και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας!
Επιπλέον, ευχαριστούμε πολύ και τον αγαπητό συμπολίτη μας για την αποστολή εμφιαλωμένων νερών στα μέλη μας, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ανάλογες πράξεις, αποτελούν δύναμη για εμάς να συνεχίσουμε την προσφορά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ " Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρύστου!"

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρ...