Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Σπουδές θεατρικής τέχνης στο ΔΙΕΚ Καρύστου.Συνεχίζουν δυναμικά για δεύτερη χρονιά.

Το περασμένο Φθινόπωρο ξεκίνησε για πρώτη φορά το τμήμα Θεατρικών σπουδών στο ΔΙΕΚ Καρύστου.

"Η αρχή το ήμισυ του παντός" και η παράσταση αφιερωμένη στην ζωή της Μεγάλης Ελληνίδας Καλλιρρόης Παρρέν, όπως και η παιδική παράσταση Πίτερ Παν, απέδειξαν ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος, πράγματι ωρίμασαν σαν ηθοποιοί μέσα από τα μαθήματα τους αν και ακόμα χρειάζεται άλλος ένας χρόνος για την αποφοίτηση. Να σημειώσουμε εδώ ότι και τα δύο έργα ήταν μέρος των μαθημάτων . μιας και η θεατρική ομάδα ανέβασε πολλές άλλες παραστάσεις και έπεται συνέχεια.

Η διευθύντρια του ΔΙΕΚ , Γεωργία Τούρλα και οι καθηγητές θεάτρου Πετρούλα Ματζουκίδου και Γιώργος Μπινιάρης, έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο και κερδισμένοι είμαστε όλοι εμείς που έχουμε την ευκαιρία να γινόμαστε κοινωνοί της θεατρικής τέχνης .

Τα οφέλη για τους ίδιους τους σπουδαστές είναι πολύπλευρα όπως είναι κατ΄επέκταση και για την κοινωνία , και έτσι με την στήριξη του Δήμου Καρύστου η θεατρική τέχνη αγγίζει σε βάθος και άπλωμα χρόνου όλο και περισσότερους ανθρώπους, παρά να χρειάζεται να καλούμε μια και μοναδική φορά μια άλλη παράσταση που περιοδεύει το καλοκαίρι. Φυσικά και αυτό είναι χρήσιμο και ωραίο και όσοι από εμάς αγαπούμε πολύ το θέατρο θα το υποδεχόμασταν με μεγάλη χαρά.

Γράφω αυτό το μικρό σημείωμα για όσους έχουν την καλοσύνη και την υπομονή να το διαβάσουν για να τους και τις, προτρέψω να μην διαστάσουν να εγγραφούν τον Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας χρονιάς , και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με πολλά νέα μέλη, με νεότερα παιδιά που αισθάνονται ότι θα μπορούσαν από την Κάρυστο να έχουν ένα εφαλτήριο σημείο για μια καλλιτεχνική καριέρα, αλλά και μεγαλύτερους που ασφυκτιούν στην πιεστική καθημερινότητα και θα ήθελαν να κάνουν κάτι δημιουργικό , ίσως να ανακαλύψουν και κάποιο κρυμμένο ταλέντο που ποτέ δεν του έδωσαν σημασία.

Το ΔΙΕΚ έχει φυσικά και άλλα τμήματα . Βλέπουμε φωτογραφίες με χαρούμενα πρόσωπα και ζηλεύουμε την πρόοδο και τις δημιουργίες τους, ειδικά της Μαγειρικής.

Έχετε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να σκεφτείτε και να αποφασίσετε για τις ασχολίες του χειμώνα και εμείς οι λάτρεις του θεάτρου, με χαρά θα καλοσωρίσουμε κάθε καινούργιο πρόσωπο στις παραστάσεις. 

Για να μην υπάρξει κάποια παραξήγηση, μπορεί όποιος θέλει να συμμετάσχει στην θεατρική ομάδα ΧΩΡΙΣ να είναι σπουδαστής του ΔΙΕΚ.

Μη χάσετε τις εκδηλώσεις του Ιουλίου και συντονιστείτε για τον Αύγουστο!







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...