Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ( ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ )

 



Φίλες και Φίλοι .
Με την παρούσα θα προσπαθήσω να κάνω μία γενική και στοιχειώδη ενημέρωση σχετικά με το άνω θέμα:
Κατά την προ ημερων προανάρτηση και σχετικά με τα μη χαρακτηρισμένα ως Α- Α ( καλλιεργήσιμα ) κτήματα , δηλαδη αγροτικά το 1945-1960 και αγροτικά σήμερα , διαπίστωσα τα εξης
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ( ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ) που, σύμφωνα με τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Δασικό Χάρτη ,είναι σχεδόν το σύνολο των εκτος σχεδίου , οικισμών και των έφορων κάμπων ακίνητα, χαρακτηρίστηκαν Δημόσια.
Είναι ενδεικτικό ότι κτήματα που είχαν χαρακτηριστεί με πράξεις χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Αλιβερίου χορτολιβαδικα , εμφανιστήκαν ως δασικά στον δασικό χάρτη και τρέχουν οι ιδιοκτήτες τους,με έξοδα και κόπο, να συζητηθούν οι ενστάσεις τους στην Χαλκίδα !!! για να εφαρμοστεί η πραξη χαρακτηρισμού του ιδίου του Δασαρχείου Αλιβερίου !!!!( Εγω προσωπικά ξέρω δεκάδες τέτοιων περιπτώσεων και καλό είναι να μην επιχειρηθεί κάποια τυχόν διάψευση περί αυτού από κάποιο αρμόδιο φορέα της Ευβοίας και αναγκαστώ να βγάλω - μόνον εγώ- καμιά 20αρια ονόματα ) .
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Ολες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι εκτάσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν, ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ . Δεν εξετάστηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ , διοικητικές πράξεις, αναγνωρίσεις , διακατεχόμενα κ.λ.π τίποτα .
Αυτά βέβαια έγιναν διότι ο Δήμος μας ξεπουλήθηκε στα επιχειρηματικά συμφέροντα , όπως επι 10 χρόνια λέω και κατάντησα και κουραστικός .
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ :
Όσοι θέλουν και έχουν στοιχεία να χαρακτηριστούν τα κτήματά τους ΙΔΙΩΤΙΚΑ πρέπει εως 30 Αυγούστου ( ποιος καρεκλοκένταυρος εγκέφαλος έβαλε προθεσμία τον μήνα Αυγουστο , μήνα που δεν λειτουργεί τίποτε δεν το καταλαβαίνω – Ελλάς το μεγαλείο σου ) να προβούν σε ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ προς το γραφείο Κτηματογράφησης Ευβοίας με δύο κυρίως αντικέιμενα ητοι: ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
1ον ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ :Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό με προσκόμιση των συμβολαίων που όμως πρέπει να ανάγονται προ του 1900 με μία αναλυτική έκθεση τίτλων , διότι κανείς δεν θα καθίσει να διαβάσει τα συμβόλαια και να τα βάλει ,μόνος του ,σε μία σειρά ή εάν εχουν εκδοθεί διοικητικές πραξεις , όπως αναγνώριση , εξαίρεση απαλλοτρίωσης, άδειες της διοικησης κ.λ.π να προσκομιστούν και αυτά
2ον ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ : Θα πρεπει με τους κωδικούς ΤΑΧΙS να εκτυπώσει την προανάρτηση και να ελέγξει εάν το δηλωθέν ακίνητο έχει σωστά αποτυπωθεί , αλλιως να διορθωθεί ως προς αυτό
Εάν όλα είναι όπως δηλώθηκαν και ως προς την κυριότητα και ως προς την αποτύπωση δεν απαιτείται καμία ενέργεια .
ΠΡΟΣΟΧΗ : Για να μην προκαλέσω άγχος θα υπάρχει και ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρία διορθώσεων μετά την ανάρτηση ( που θα είναι- προφανώς- ίδια με την προανάρτηση , εάν δεν ασκηθεί αίτηση επανεξέτασης επι της προανάρτησης ) με προθεσμία 60 ημερών από την ανάρτηση και κατόπιν δικαστικά .
Οσοι δεν έχουν προβεί σε δήλωση στο κτηματολόγιο μπορούν να την κάνουν τώρα χωρίς πρόστιμο εως τον Δεκέμβρη ( δεν είναι σίγουρο , ως μη ανακοινωθέν επισήμως , πότε θα αρχίσουν τα πρόστιμα – μάλλον μετά τον Δεκέμβρη ) , αλλά να λάβουν υπόψιν τους τα παραπάνω κατά την δήλωση τους σχετικά με τέτοιες εκτάσεις
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 28-7-2023
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------
Καλημέρα σε όλους και όλες.
Εύχομαι μια ήρεμη Κυριακή σε όλους .
Θέλω να γράψω δυο λόγια δημόσια και να εκφράσω αρχικά τα θερμά συλλυπητήρια για τους τρεις νεκρούς που άφησε πίσω η πύρινη λαίλαπα που δεν σταμάτησε για σχεδόν μια βδομάδα .
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε το χέρι αυτό που προκάλεσε όλη αυτή την Καταστροφή .
Μπράβο λοιπόν στα άτομα που κάνουν περιφρούρηση και προστατεύουν τον τόπο μας .
Δυστυχώς δεν έχω προσωπικές δυνάμεις να βοηθήσω . Όμως και εγώ από την σκοπιά μου έκανα ότι μπορούσα να βοηθήσω σε θέματα ρευματοδοτησης των χωριών μας .
Θέλω Λοιπόν με αυτό τον σχολιασμό μου να δώσω μια διαφορετική τροπή στις τελευταίες συζητήσεις που έχουν κατακλύσει την περιοχή μας την τελευταία βδομάδα.
Είναι επιτακτική ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση είτε αυτό λέγεται Περιφέρεια είτε αυτό λέγεται Δήμος να σπάσουν αυγά με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ και να τους επιβάλλουν την υπογειοποίηση των αγώνων Μέσης Τάσης δλδ , τα καλώδια που μεταφέρουν 20.000V από τους υποσταθμούς προς τους τοπικούς Μ/Σ μέσης τάσης.
Επίσης και οι τοπικοί μετασχηματιστές πρέπει να είναι είτε υπόγειοι είτε υπέργειοι .
Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνει στον καταναλωτή και δεν θα υπάρχει κίνδυνος για φωτιά .
Είναι ένας τρομερός και γραφειοκρατίκος αγώνας που πρέπει να γίνει από την αυτοδιοίκηση.
Και πρέπει πλέον όλοι οι τοπικοί φορείς να πιέσουν για να δρομολογηθούν τα πράγματα.
Σε όλη την Ευρώπη τα δίκτυα Μέσης Τάσης είναι υπόγεια καθώς επίσης και οι Μ/Σ . Ακόμα και σε πολλές Βαλκανικές χώρες .
Β.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι έγινε σήμερα στις κινητοποιήσεις Κάρυστο και Χαλκίδα- Δικαστήριο και συγκεντρώσεις.

    Σήμερα το πρωί ξεκίνησε το λεωφορείο περίπου στις 8 και 15 με συμπολίτες μας από Κάρυστο Μαρμάρι και Στύρα για να παραστούμε στο δικαστή...