Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Μεγάλη ανησυχία για το πάρκο του Αγίου Νικολάου. Προβλήματα και λύσεις.


Σημείωση. Σε κάποιο άλλο πάρκο κάπου αλλού, αγαπούν τα δέντρα και τα πάρκα. Είναι καθαρά, και ο κόσμος αφήνει αφιερώματα στα παγκάκια γιατί είναι μέρος της ζωής τους.
Με συγκίνησαν αφάνταστα και ελπίζω κάποτε να δω την ίδια αγάπη και στο χωριό μου.








Εδώ και αρκετό καιρό τώρα πια, υπάρχει μια ανησυχία για την αυξανόμενη απαξίωση του πάρκου του Αγίου Νικολάου εκεί που ήταν η παιδική χαρά.  

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά λοιπόν,  Στο τέλος της Δημαρχίας του Νίκου Μανώλη, είχε βγει κονδύλι για την παιδική χαρά. Με χαρά περιμέναμε να δούμε την ανάπλαση της παιδικής χαράς, κάτι που δεν ήρθε ποτέ, παρά του ότι, είδαμε πάλι στο πρόγραμμα ότι έχει βγει κονδύλι για το ίδιο θέμα.

Αντί να βλέπουμε να αναβαθμίζεται το πάρκο, το βλέπουμε καθημερινά εδώ και χρόνια να απαξιώνεται και να καταστρέφεται, όπως η παιδική χαρά, η πλακόστρωτη αυλή πίσω από αυτήν, η αραίωση των, φυτών, τα παγκάκια κλπ.

Η στενοχώρια μας είναι πολύ μεγάλη. Εμείς που μεγαλώσαμε με το πάρκο εδώ και 55 χρόνια, που παίξαμε σαν παιδιά και ονειρευόμασταν το πως θα ήταν τα δέντρα μεγάλα, εμείς που πήγαμε τα παιδιά μας και έχουμε το πάρκο σαν την αυλή μας, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι εκεί θα γίνει  υπόγειο γκαράζ,  τα δέντρα θα φύγουν, και θα αντικατασταθούν με θάμνους.

Μεταξύ μας οι κάτοικοι όποτε έρχεται η κουβέντα για το πάρκο λέμε, "Μη μιλάμε τώρα γιατί θα λένε ότι κάνουμε αντιπολίτευση και άντε βγάλε πέρα με τα λόγια του ενός και του άλλου" . Από την άλλη πάλι λένε " Όταν ξαναβγεί και το κάνει, δεν θα μπορεί να μιλήσει κανείς γιατί ο κόσμος το ενέκρινε το έργο αφού το είχε στο πρόγραμμα". Με άλλα λόγια, ΠΟΤΕ δεν είναι κατάλληλη στιγμή να πούμε την στενοχώρια μας.

Η δικαιολογία είναι ότι υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα. Μα τα αυτοκίνητα αυτά είναι μόνο σκάρτες 40 μέρες το καλοκαίρι και οπωσδήποτε δεν είναι λόγος να καταστραφεί το πάρκο, που να σημειώσουμε, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και τα παιδιά έπαιζαν στην παιδική χαρά με σκιά και δροσιά και όχι να κτυπάει ο ήλιος στο κεφάλι.

Όσο για λύσεις που ζητάνε μερικοί , -πάντα υπάρχουν-, αν και δεν είναι δική μας δουλειά να τις βρούμε. Από όσα λίγα ξέρουμε όμως, υπάρχει μια συγκοινωνιακή μελέτη που δεν την έχουμε δει ακόμα αν και την ξέρουμε εδώ και χρόνια. Κατά δεύτερον, υπάρχουν 2 δημοτικά πάρκινγκ που πρέπει να αξιοποιηθούν και να  παραδοθούν το καλοκαίρι στους επισκέπτες μιας και κατά πολύ μεγάλο μέρος, αν όχι αποκλειστικά είναι γεμάτα από διάφορα μεγάλα οχήματα. Τα μεγάλα οχήματα ιδιωτών ας βρουν δικό τους χώρο. Λογικό δεν είναι?

Αγαπητοί μου φίλοι, γειτόνοι, συγγενείς, γνωστοί, όσοι μοιράζεστε την πίστη ότι το πάρκο πρέπει να ξαναγίνει όπως ήταν, πείτε και σεις κάτι. Ρωτείστε, μάθετε, σκεφτείτε, μη γίνει πάλι κάτι και μετά πέφτουμε από τα σύννεφα. Να μην ακούσουμε πάλι το "Ο κόσμος δεν το ήξερε".

Με κάθε ειλικρίνεια χωρίς να θέλω να πω τίποτα άλλο εκτός από αυτό το λέω γράφω αυτές τις γραμμές και ελπίζω να αλλάξουν τα σχέδια για το καημένο μας το πάρκο.



http://notios-evoikos.blogspot.com/2023/07/t.html

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Tο Πάρκο του Αγίου Νικολάου, πρέπει να παραμείνει πάρκο και να ξαναγεμίσει με τα δέντρα που λείπουν

Πολλή κουβέντα γίνεται για το αν η όχι θα γίνει γκαράζ το πάρκο της εκκλησίας, εκεί που ήταν η παιδική χαρά, η οποία έχει εξαφανιστεί, όπως είναι και εμφανέστατη η απαξίωση και η παραμέληση του πάρκου.

Οι θάμνοι, τα λουλούδια, τα δέντρα, εδώ και καιρό σιγά σιγά εξαφανίζονται ενώ τα δέντρα που έχουν μείνει, συνεχίζουν να ομορφαίνουν τον μοναδικό πράσινο πνεύμονα της
πόλης.

Η Δημοτική αρχή έχει εξαγγείλει την δημιουργία γκαράζ και από πάνω να γίνει παιδική χαρά.

Όσο και προσεκτικά να γίνει υπάρχει σκεπτικισμός ως προς το λογικό, το να υπάρξουν μαζί αυξημένη κίνηση με παιδιά που παίζουν, μητέρες με καρότσια και ηλικιωμένους που θέλουν να χαρούν την δροσιά η την ατμόσφαιρα του πάρκου, όπως ήταν κάποτε.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον νόμο όπως τον διαβάζουμε, απαγορεύεται να κοπούν τα δέντρα και να καταργηθεί το πάρκο ως έχει, μιας και είναι αδύνατον να γίνει γκαράζ χωρίς να κοπούν τα δέντρα και μετά μόνο θάμνοι θα μπορούν να φυτρώσουν πάνω από το μπετόν.

Τρίτον, ήδη η κατάσταση που υπάρχει στενοχωρεί πολλούς που δεν μπορούν καν να πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, αν και έχει γίνει η σχετική εξαγγελία.

Και τέλος, το πάρκο ανήκει στην ιστορία και στην μορφολογία της πόλης που έχει ενταχθεί στην κοινή αντίληψη για το τι σημαίνει η ταυτότητα της πόλης της Καρύστου.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να αλλάξει χαρακτήρα το πάρκο και πρέπει να επιμείνουμε να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη με περισσότερα δέντρα, θάμνους και λουλούδια, όπως και η δημιουργία της παιδικής χαράς. Με παγκάκια και φωτισμό να γίνει όπως ήταν παλαιότερα που είχε ακόμα και πλακόστρωτη πλατεία πίσω από την παιδική χαρά.

Θα περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση της απόσυρσης του σχεδίου για γκαράζ .

Με εκτίμηση
Κάτοικοι της Καρύστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ " Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρύστου!"

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και μπαταρίες στο δήμο Καρ...