Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ποιος χαίρεται με την φωτιά και χαμογελάει πατέρα?

Όσο οι πυρκαγιές συνεχίζονται τόσο μεγαλώνει το μέγεθος της καταστροφής και όλοι συζητούν για το ποιος μπορεί να είναι ο υπεύθυνος κάθε φορά.

Συλλήψεις αλλοδαπών ακόμα και από κατοίκους μεγαλώνουν τον αριθμό των εμπρηστών καθημερινά και υπάρχουν πια σοβαρές ενδείξεις ότι πολλές από αυτές, είναι από εκδίκηση και μίσος εναντίον της χώρας μας. Ξένες μυστικές υπηρεσίες και η ΕΥΠ, υποθέτω ότι αυτήν την ώρα ερευνούν διάφορα στοιχεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως στην Ιταλία, όπου και εκεί, έχουν συλληφθεί ακόμα και επ΄αυτοφώρω να βάζουν φωτιές.

Οι πυρομανείς, οι ανόητοι απρόσεκτοι, και όπως υποθέτουμε όσοι εξυπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έρχονται να προστεθούν ανεβάζοντας τον αριθμό των πυρκαγιών σε αριθμούς που προκαλούν δέος.

Στην περιοχή μας ανακοινώθηκε επικήρυξη για εμπρηστή και οι αντιδράσεις ποικίλουν. Προσωπικά η πρώτη αντίδραση ήταν να επιβραβεύσω αυτήν την κίνηση μέσα στην στεναχώρια και την απόγνωση που προκαλούν οι καταστροφές και η απώλεια ανθρώπινων και όχι μόνο ζωών. Όμως όταν το σκέφτηκα πάλι, είδα πόσο λάθος είναι να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Πόσο θλιβερό είναι να περιμένει κάποιος να πληρωθεί για να κάνει το αυτονόητο? Να ενημερώσει δηλαδή άμεσα τις αρχές?

Εκτός των άλλων, πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει μιας και ο κάθε αθώος μπορεί να γίνει στόχος εκδίκησης για προσωπικούς λόγους και να στιγματιστεί για πάντα.

Τι θα εμποδίσει κάποιον κακόβουλο να ονομάσει κάποιον μόνο και μόνο για την διεστραμμένη χαρά να τον δει να αμαυρώνεται η υπόληψη του και να βλάπτεται η προσωπικότητα του?

Ακόμα και αν τα παραβλέψουμε όλα αυτά, με ποιο δικαίωμα αναλαμβάνουμε τον ρόλο των θεσμικών οργάνων και των πρωτοβουλιών που χρειάζονται να γίνουν?

Ρώτησα δυο εφήβους τι γνώμη έχουν και που είπαν το εξής. " Γιατί να πληρωθεί κάποιος για να κάνει το σωστό?" 15 χρονών παιδιά και μίλησαν σωστά.

Τα στοιχεία από έρευνες για τις πυρκαγιές είναι συγκλονιστικά και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Και εμείς, όπως τα δεκαπεντάχρονα που κατάλαβαν το σωστό χωρίς να ξέρουν, καταλαβαίνουμε χωρίς να ξέρουμε ότι σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα γιατί εκτός των άλλων, δεν μπορεί να ακούμε κάθε μέρα, όλη μέρα, για την κλιματική αλλαγή αλλά η αλλαγή στην αντιμετώπιση να μην έρχεται ανάλογα.

Διαβάστε τα πιο κάτω στοιχεία και ας αναρωτηθούμε τι είδους πολίτες θέλουμε να είμαστε και ας προσπαθήσουμε να τιθασεύσουμε τον παρορμητισμό μας με την λογική και την άσχημη εμπειρία του παρελθόντος.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


105 συλλήψεις μέχρι τώρα το 2023 για εμπρησμό!


chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.eglimata-emprismou.gr/wp-content/uploads/2021/07/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%9F%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-1981-2020.pdf
iii.- Ανάλυση - Αξιολόγηση στοιχείων έρευνας - Διαπιστώσεις
 Η παρούσα έρευνα αφορά δύο περιόδους. Ειδικότερα, η πρώτη περίοδος αρχίζει από το έτος 1980 έως και τον Απρίλιο του έτους 1998, όπου την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης έχει η Δασική Υπηρεσία, ενώ η δεύτερη περίοδος αφορά το διάστημα από τον Μάϊο του 1998 έως και την 30η Ιουνίου 2021, που η ευθύνη της δασοπυρόσβεσης ασκείται από το Πυροσβεστικό Σώμα, δυνάμει του Ν. 2612/1998, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο νόμο στην Δασική Υπηρεσία ανατέθηκε η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Κατά το διάστημα λοιπόν των 41 ετών (δεν υπολογίστηκαν οι 6 μήνες του 2021) για το οποίο πραγματοποιήθηκε η παρούσα έρευνα και πιο συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 1980 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 (βλ. Πίνακα 1), προκλήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα (56.326) δασικές πυρκαγιές, από τις οποίες καταστράφηκαν συνολικά (18.190.592) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων. Ο μέσος ετήσιος αριθμός των δασικών πυρκαγιών κατά το ως άνω διάστημα των 41 ετών είναι (1.373,8). Ωστόσο ο μέσος ετήσιος αριθμός των καμένων αγροτοδασικών εκτάσεων είναι (443.672,9) στρέμματα.  Επισημαίνεται, ότι για το διάστημα των ετών (1998 – 2020), κατά το οποίο την ευθύνη της καταστολής των δασικών πυρκαγιών έχει το ΠΣ, στα στατιστικά στοιχεία δεν καταγράφονται οι αμιγώς δασικές πυρκαγιές αλλά οι πυρκαγιές δασών και υπαίθρου (δηλαδή οι αγροτοδασικές). Έτσι ο συνολικός αριθμός για τα ως άνω 23 έτη ο συνολικός αριθμός των πυρκαγιών δασών και υπαίθρου είναι (233.682) αγροτοδασικές πυρκαγιές. Ο μέσος ετήσιος αριθμός αγροτοδασικών πυρκαγιών κατά το ως άνω διάστημα των 23 ετών είναι (10.160,1) πυρκαγιές.   




Ανασκόπηση 2021:
Συνολικά 1.301.239 στρέμματα μετατράπηκαν σε στάχτη από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα το 2021 - Τα ξένα ΜΜΕ έκαναν λόγω για «τραγωδία» - Για εβδομάδες η χώρα δοκιμαζόταν από την πύρινη λαίλαπα που έμοιαζε να μην έχει τέλος - Σήμερα οι πυρόπληκτες περιοχές ζουν με τον φόβο των πλημμυρών


Καθημερινή.

5.922 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν το ’22 . Σαφώς καλύτερος από την περυσινή χρονιά –που σημαδεύθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια– ήταν ο απολογισμός του 2022. Το σύνολο των καμένων εκτάσεων ανήλθε φέτος σε περίπου 223.000 στρέμματα



1. Το κάρμα κτυπάει
2.Σκότωσαν 300 νέους αδελφούς μας. Ο Αλλάχ εκδικείτε τους Έλληνες. Όλο και περισσότεροι Πακιστανοί μεταναστεύουν στην Ευρώπη με επιτυχία
4. Το ποσοστό γεννήσεων μας είναι υψηλό. Τόσοι πολλοί Μουσουλμάνοι γεννιούντε. Των Ελλήνων είναι χαμηλό.. Μεταναστεύουμε σε μεγάλους αριθμούς, Θα τους κάνουμε μειοψηφία στην ίδια τους την χώρα, απλά περίμενε.

Αθανάσιος Γκόρδης

Αποκλειστική πληροφόρηση:
Συνελήφθησαν (ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ) 3 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ στο χωριό Μονόλιθος τής ΡΟΔΟΥ να βάζουν φωτιά με βενζίνη!


 Maria StrimenopoulouΗ παράξενη πληροφορία της ημέρας...

1 ημ. 
ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΑ ΦΥΤΕΥΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ... ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ...
Από Δημήτριο Μ. Παπαδάκη : "Από τις καλλίτερες αντιπυρικές ζώνες είναι το ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ. Δεν καίγεται [όπως το πεύκο]. Από την αρχαιότητα ήταν γνωστό. Έφτιαχναν ζώνες με κυπαρίσσια, και δεν περνούσαν οι φλόγες. Κάθε πόλη είχε περίμετρο περίβολο από κυπαρρισια, πυκνό και σε τριπλή ή τετραπλή σειρά.
Τα πεύκα τα χρησιμοποιούσαν σε τέτοιο εύρος οι Ρωμαίοι, αυτοί οι πρόστυχοι τύραννοι της αρχαιότητας, διότι αφενός τα φυτευαν παντού για ξυλεία και ως καύσιμη ύλη, αφετέρου έκαιγαν τα δάση ως στρατιωτική τακτική για έλεγχο των υποδουλων (βλέπε Lucretius) και έμενε μόνο πευκοδασος, αφού έκοβαν τα κυπαρρισια και τον δρυ και άλλα δένδρα, και έβαζαν το εύφλεκτο πεύκο πυκνά έξω από κάθε πόλη, ώστε αν γίνονταν εξέγερση, να έκαιγαν όλο το χωριό ή την εξεγερθείσα πόλη.
Οι Ρωμαίοι ευθύνονται για το εύρος που έχει το πευκοδασος στην Ελλάδα και αλλού, διότι είχε διπλή χρήση: γρήγορη ξυλεία και εύφλεκτη βόμβα των ντόπιων ενάντια σε εξέγερση. Στον Θεόφραστο βρίσκουμε και πηγή για την χρήση του ελατου από τους Έλληνες αντί για το πεύκο για την δημιουργία πλοίων, αλλά τα δάση ήταν μεικτά.
[σημ. Οι Έλληνες, για να αντισταθούν στους Ρωμαίους που έβαζαν φωτιά στο δάσος γύρω από τις πόλεις όταν ήθελαν να καταστείλουν εξεγέρσεις, φύτευαν στα νεκροταφεία έξω από την πόλη διάδρομο από πυκνά κυπαρίσσια. Έτσι, σε περίπτωση φωτιάς, υπήρχε δίοδος εξόδου και διαφυγής. Την παράδοση αυτή συνέχισαν και οι χριστιανοί στα κοιμητήρια, δίχως όμως να γνωρίζουν γιατί το κάνουν.]
Έχει ήδη βρεθεί ότι το κοινό μεσογειακό κυπαρίσσι βοηθά να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη. [σημ. Το κυπαρίσσι θεωρείται η φυτική καμήλα, μιας και συγκρατεί περισσότερο νερό από πολλά δένδρα και έχει μεγάλη αντίσταση σε ανάφλεξη]. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν καίγεται, αλλά ότι έχει αντισταση στην ανάφλεξη.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που είναι οι 30- 50?

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες από την Αδελφότητα Καρυστίων την Κυριακή 10/11 Εδώ και πάρα πολλά χρόνια λέμε ότι ο κόσμος δεν συμμετέχει ...