Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από την Μουσική Σχολή της Σέβης Στελιάτου. Άρθρο σε 2 μέρη.

Πρώτο μέρος.
Σέβη Στελιάτου και Βαγγέλης Βαρελάς
Με μεγάλη επιτυχία έγινε χτες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Γιοκαλείου Ιδρύματος, μεγάλη  συναυλία -αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από τους μουσικούς και τις χορωδίες της Μουσικής Σχολής της Σέβης Στελιάτου, και την συμμετοχή της Βιολέτας Ίκαρη.

Χορωδία Μυρτιά με την Βιολέτα Ίκαρη
Η Χορωδία "Μελίφωνος "και η Χορωδία" Μυρτιά " -που μας επισκέφθηκε  από την Γαλλία -τραγούδησαν και συνόδευσαν στα τραγούδια τους , την Σέβη την Βατή και την Βιολέτα, όπως και τραγούδησαν σαν ένα σύνολο αξέχαστες μεγάλες επιτυχίες του Συνθέτη με την καθοδήγηση της Βατής Ζωγράφου, καθηγήτρια φωνητικής της Σχολής.
Βατή Ζωγράφου

Ήταν μια πολύ σημαντική καλλιτεχνική στιγμή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και ο κόσμος που παρακολούθησε την συναυλία συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό ενώ κλείνοντας, τραγούδησαν όλοι μαζί τον ύμνο, όπως τον αποκάλεσε, η κ.Ίκαρη, "το Δίχτυ."
Η κ.Στελιάτου παρουσίαζει πάντα υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά προγράμματα και όπως δήλωσε στον πρόλογο της η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία Βερούχη Λεμονιά, είναι πάντα παρόν και προσφέρει μεγάλη βοήθεια και συνεισφορά σε ότι της ζητηθεί από τον δήμο μας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Δεύτερο μέρος.

Είναι πράγματι πολύ διαφορετική η οπτική του να παρακολουθείς κάτι από το να συμμετέχεις σε αυτό.

Συμμετέχω στην Χορωδία Μελίφωνος της Σχολής και για αυτό τον λόγο δεν έχω φωτογραφίες από την συναυλία παρά μόνο από τις πρόβες. 

Οι μουσικοί μας!

Μια αναμνηστική με μέλη των Χορωδιών πριν την παράσταση.


Σαν χορωδός μπορώ να πω ότι η Σέβη και η Βατή είναι εξαιρετικές δασκάλες, πάντα με υπομονή και χαμόγελο ακόμα και όταν υπήρξε η πίεση χρόνου για την ημερομηνία της συναυλίας. Το συναίσθημα του να συμμετέχεις στην δημιουργία ενός όμορφου αποτελέσματος είναι κάτι που γεμίζει την ψυχή σου και το κοιτάς γύρω σου τόσους ανθρώπους που αισθάνονται το ίδιο, αυτό το γέμισμα γίνεται αυτόματα μοίρασμα και το μοίρασμα, φέρνει πάντα χαρά.

Χτες ο κόσμος γέμισε τον χώρο και συμμετείχε στα τραγούδια είτε τα ερμήνευε με την τρυφερή της φωνή η Βατή, είτε με την επιβλητική της η  Βιολέτα , είτε με την δωρική της η Σέβη.  

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους και όλες που ήρθατε στην συναυλία μας και θα ξανασυναντηθούμε πάλι να τραγουδήσουμε όλοι παρέα σε ένα άλλο πρόγραμμα.😉



Συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο με την εκπληκτική Βιολέτα Ίκαρη και τις χορωδίες "Μελίφωνος" & "Myrtia" του Μontpellier της Γαλλίας!!
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορωδούς μας για την εξαιρετική εμφάνιση τους και παρόλο που ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος μας έβγαλαν ένα άρτιο αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους μαθητές και τους συνεργάτες μου, πρώτα απ' όλους τον Βαγγέλης Βαρελάς και την Βατή Ζωγράφου που στέκονται πάντα δίπλα μου ηθικά και υλικ… 
Δείτε περισσότερα

— με το χρήστη Vati Zografou και 
3 ακόμη
 στην τοποθεσία Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...