Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

"Γυρίζουν με χάρη" φυτεύουν στο "νταμάρι".



Πολλές φορές ,ειδικά καλοκαίρι και γιορτές, δεν θέλω να γράφω τίποτα αρνητικό, τίποτα που να μας στενοχωρεί η να στενοχωρεί κάποιον, τον οποιονδήποτε. Έχω μια ενσυναίσθηση-που είναι και της μόδας τώρα- και συμπονώ όλο τον κόσμο με τα βάσανα, τις δυνατότητες του, τα προβλήματα του, και λέω, άστο να πάει..δεν είναι ώρα...
Όμως κάτι γίνεται , κάτι λένε, κάτι κάνουν, κάτι ακούω και δεν μπορώ να υπομείνω σιωπηλά αυτό που με ενοχλεί.
Τι με ενόχλησε τώρα? 
Ένας κύριος από την ΕΛΕΤΕΑΝ που μιλούσε για τα αιολικά με τον Μπάμπη.Ποιος είναι ο Μπάμπης? 
Ο Παπαδημητρίου που έχει πάει τώρα στο "Αληθινό ραδιόφωνο" του Real fm.
Ναι, το ομολογώ, ακούω Real Fm και πρόβλημα δεν έχω εκτός και αν αναφέρεται το θέμα των ΑΠΕ και μερικά άλλα, αλλά τίποτα δεν με ενοχλεί τόσο πολύ όσο όταν μιλάνε για τις ανεμογεννήτριες και ειδικά όταν μιλούν για όσους αντιδρούν σε αυτές.
Είμαστε ΟΛΟΙ άσχετοι αμόρφωτοι βλαχαδερά και όχι σαν τους Ευρωπαίους που "Χαίρονται με τις αμέτρητες ανεμογεννήτριες στις ακτές" και που στην "Δανία είναι όλοι πολύ χαρούμενοι" και ο Μπάμπης είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει στα βουνά μας τις ανεμογεννήτριες.
Συμπλήρωσε και ο Ελετεάν, ότι "γυρίζουν με τόση χάρη" και είναι "'ενα τόσο ωραίο θέαμα".


Συνεχίζει ο Μπάμπης, "στην Δανία έχουν παράδοση στους ανεμόμυλους, όχι σαν εμάς"
Που μεγάλωσε ο Μπάμπης, δεν ξέρω, αλλά ας του πει κάποιος ότι ΟΛΑ τα χωριά είχαν νερόμυλους και ανεμόμυλους γιατί με την παράδοση δεν πρέπει να τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Λοιπόν να επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς με κανέναν απολύτως σεβασμό και με περίσσια χάρη θα μπορούσα να συμπληρώσω.

Στην φωτογραφία βλέπεται με πόση "χάρη" αναπλάθουν το τοπίο οι εταιρίες ΑΠΕ , φυτεύοντας πάνω στα μπάζα.. Μα κοιτάξτε, είναι δυνατόν να φυτρώσει εκεί δέντρο? Αλλά, γιατί να αφαιρέσουν τα μπάζα? Γιατί να φροντίσουν το έδαφος που θα φυτέψουν? Γιατί να χαλάσουν την ζαχαρένια τους και τα ωραία τους λεφτουδάκια?
Μιλάνε τα χρυσά μου μεταξύ τους και είναι τόσο αναλυτικοί για να "καταλάβει και ο τελευταίος ακροατής και ακροάτρια" το πόσο φθηνά πληρώνουμε ρεύμα γιατί το θέμα κατά τον ΕΛΕΤΕΑΝ είναι, 
Πόσο θα πληρώναμε αν δεν είχαμε τις ΑΠΕ"
εδώ που φυτρώνουν βάτοι- φυτέψαμε και κάτι...


Αχ κουτό μου και απονήρευτο αναγνωστάκι που σκας με τον λογαριασμό και τα πολύχρωμα τιμολόγια! Αχ αθώο μου πολιτικό πελατάκι τους, γιατί δεν τους λες ευχαριστώ? Γιατί δεν κάνεις ευχέλαιο και πρόσφορο που υπήρξαν αυτοί και πληρώνουμε όσα πληρώνουμε?


Και για να κλείσουμε, η μπαλαρίνα χορεύει με χάρη. Αυτό σημαίνει χάρη, όχι όπως γυρίζει ο έλικας και από κάτω έχει νταμάρι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...