Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Νέα από το Νοσοκομείο Καρύστου- νέοι γιατροί.


Δημήτρης Σαραβάνος - Αναπληρωτής διοικητής Ν.Καρύστου.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στο Νοσοκομείο μας τον κ. Τόμπολα Παναγιώτη, νέο Διευθυντή της Χειρουργικής Μ.Α.Φ.

Ο κ. Τόμπολας είναι ο πρώτος από τους τρεις ιατρούς που έρχονται άμεσα, για να υπηρετήσουν στο Διόκλειο Γ.Ν.Κ.Υ. Καρύστου με βαθμό Διευθυντή, ακολουθούν ο κ. Κασούμης Δημήτριος Ορθοπαιδικός και ο κ. Τοουλιάς Χρήστος, Οφθαλμίατρος.
Με τις νέες αυτές αφίξεις ιατρών επιτυγχάνονται τα εξής.
• ο Χειρουργικός Τομέας ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, μας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε περισσότερες επεμβάσεις και θα υπάρχει εφημέρευση ιατρού χειρουργού όλες τις ημέρες του μήνα
• Θα υπάρχει ορθοπαιδικός διαθέσιμος όλες τις ημέρες στην πρωινή λειτουργία του ιατρείου και θα αυξηθούν σημαντικά οι μηνιαίες εφημερίες.
• Θα επαναλειτουργήσει μετά από τόσο καιρό το οφθαλμολογικό ιατρείο . Επιπλέον σχεδιάζεται εντός του 2024 να γίνουν οι πρώτες επεμβάσεις για καταρράκτη στο Διόκλειο.
Όμως δεν είναι καιρός για εφησυχασμούς και θριαμβολογίες.
Ο παθολογικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης σε όλες τις ειδικότητες, με αποτέλεσμα η λειτουργία του και ειδικά σε μήνες με μεγάλη προσέλευση όπως ο Αύγουστος, να καθίσταται οριακή. Όπως πάντα βέβαια, χάρη στο φιλότιμο και τις προσπάθειες των ιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού τα προβλήματα αντιμετωπίζονται.
Μεγάλα κενά στη στελέχωση τους, αντιμετωπίζουν και η Νοσηλευτική και η Διοικητική Υπηρεσία, αφού παρά τις προσπάθειες που γίνονται, οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ αποδεικνύονται ιδιαίτερα δυσκίνητες και χρονοβόρες.
Προχωράμε με αισιοδοξία και όραμα, έχοντας μοναδικό στόχο να βελτιώνουμε καθημερινά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...