Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κλήσεις στα λιμάνια- εκκλήσεις για λογική.

 

Άκουσα μια ιστορία χτες η οποία είναι σίγουρα έτσι όπως το γράφω.

Έρχεται οικογένεια με τρία μικριά παιδιά  στο Μαρμάρι. Όσοι είστε γονείς καταλαβαίνετε πολύ καλά το τι σημαίνει "ταξιδεύω με παιδιά" και ιδιαίτερα τόσο μικρής ηλικίας. Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε τον χαμό που επικρατεί μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά και τα πράγματα των διακοπών.

Έχουμε λοιπόν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα πράγματα, και όπως είναι λογικό, βγαίνει από τους τελευταίους από το καράβι. Οι άλλοι επιβάτες είχαν ήδη ακολουθήσει τον δρόμο προς την Κάρυστο, ενώ αυτός βγαίνοντας πήγε προς την πιο προφανή διαδρομή με σκοπό να βρει κάποιον να ρωτήσει προς τα που να πάει. Τον σταματάει το Λιμενικό και πριν προλάβει να εξηγήσει το οτιδήποτε, του παίρνουν το δίπλωμα και του ζητάνε να τους πάει και τις πινακίδες. 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πιο "νομοταγής πεθαίνεις" που λένε. Ευγενής, συγκρατημένος, παρά τα 3 παιδιά με σπίτι νοικιασμένο σε μια περιοχή όπου το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο αλλιώς είσαι κάπως εγκλωβισμένος. 

Η διακοπές λίγων ημερών για ηρεμία - όσο το δυνατόν- μετατράπησε σε ένα δευτερόλεπτο- αβίαστα και χωρίς λόγο , σε έναν γολγοθά ταλαιπωρίας. Ότι πρέπει για κάποιον που δεν έχει ξανάρθει στην περιοχή μας , να μην ξανάρθει!

Τι πιο λογικό να τον σταματήσει το όργανο και να του πει ευγενικά, "Κύριε μου πάτε λάθος, από εκεί είναι ο δρόμος- Καλή σας διαμονή" εφάρμοσε το πιο σκληρό μέτρο όπου είναι εκτός των άλλων και για άλλες παραβάσεις, λες και έκανε έγκλημα ο άνθρωπος.

 Ντροπή!

Θα πάω στο λιμάνι να δω και αν η σήμανση είναι όντως ευδιάκριτη και εμφανής σε κάθε επισκέπτη που έρχεται για πρώτη φορά για να τον βοηθά να μην μπλεχτεί σε λάθος δρόμο προς την Κάρυστο.

Εκτός από την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου επισκέπτη της περιοχής μας έχω ακούσει και για άλλα πολλά περιστατικά που προκαλούν μεγάλη εντύπωση για την σκληρότητα και την βιασύνη στην επιβολή ποινών με το καλημέρα σας.

Γιατί συμβαίνει αυτό φέτος? Έχουμε τόσο πολύ κίνηση και το Λιμενικό θέλει να διώξει και όσους έχουν αποφασίσει να πατήσουν το πόδι τους εδώ.? 

Είναι οι μέρες που οι επισκέπτες μας θα είναι περισσότεροι από όλη την χρονιά. Ελπίζω το Λιμενικό να αλλάξει συμπεριφορά γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα και αυτό είναι κάτι που δεν είναι καλό για κανέναν.

Όπως είπε ο υπουργός «στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών. Γι’ αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης» και πρόσθεσε:  «Στο πλαίσιο αυτό μία σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό κι όχι το όχημα. Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας. Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για παραβάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως πχ η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομα χειρουργεία καταρράκτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Αναβάθμιση οφθαλμολογικού ιατρείου.

  Έτοιμο και το νέο οφθαλμολογικό ιατρείο. Ευχαριστούμε τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου μας κ. Τοουλιά, αρχικά γιατί δέχτηκε να ενταχθεί στο...