Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ

 Τάκης Μουτζούρης💘 αγαΠΑΜΕ Κάρυστο

ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ : ήταν ο γιός του Ναυπλίου Β' βασιλιά της Καρύστου. Ο Ναύπλιος Β' πέρα από βασιλιάς της Καρύστου, ήταν ο πλοηγός της "ΑΡΓΩΣ" κατά την Αργοναυτική εκστρατεία που φτάσαν μέχρι τις εσχατιές της τότε Ευρώπης μέσω ποταμών!!!
Αδέλφια του ήταν ο Οίακας (σημαίνει λαγουδερα) και ο Ναυσιμεδοντας (σημαίνει θαλασσινός ταξιδευτής με καράβι).
Ο Παλαμήδης ήταν ο αρχηγός των Αιολεων Καρυστινων η Μυκηναίων Καρυστινων και έλαβε μέρος με λίγα καράβια όπως αναφέρει ο Όμηρος!!!
Σε άλλες αποσπασματικά σωζόμενες περιγραφές του Τρωικού πολέμου, χρονικά κοντινές ή σύγχρονες, αναφέρεται ότι αυτός ήταν ο αρχηγός του Μυκηναϊκού στόλου και στρατεύματος για τα πρώτα έτη μέχρι την μετέπειτα θανάτωση του από τον Αγαμέμνονα στηριζόμενος σε συκοφαντία του Οδυσσέα. (συνεπώς εχθρός των τότε Καρυστινων).
Ήταν ισάξιος πολεμιστής του Αχιλλέα και μαζί πολεμούσαν στις γυρωθεν της Τροίας κατακτήσεις. Και οι δύο ήταν μαθητές του Κενταύρου Χείρωνα και συνεπώς μαθήτευσαν στην περιοχή του, που όμως δεν ήταν το Πήλιο (όπου σήμερα δείχνουν την σπηλιά του!!!) αλλά στην πόλη "ΧΕΙΡΩΝΙΑ" που κατέλαβε ο πολυμαθοτατος Χειρων φέρνοντας ίππους, και αλλάζοντας την ονομασία από Πελασγικό όνομα "ΑΙΓΕΣ" σε "ΧΕΙΡΩΝΙΑ" την μετέπειτα "ΚΑΡΥΣΤΟ" από τον υιόν του Κάρυστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσικό Οδοιπορικό της Χρυσούλας Παλιούρη.

  Η Χρυσούλα Παλιούρη παίζει Καρυστινή Λύρα, έχει μάθει τσαμπούνα με δάσκαλο τον Γιάννη Μαμά, και με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό, προσπ...