Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Εγώ, ο Εαυτός μου, οι Λαγάνες και η Έξοδος του Πάσχα ! Χάρης Θέμελης.

 

Εγώ, ο Εαυτός μου, οι Λαγάνες και η Έξοδος του Πάσχα !
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
-Της Καθαρής Δευτέρας το ξύπνημα έχει δική του χάρη,
δεν σε κρατάει το στρώμα σου μήτε το μαξιλάρι Ι
Σηκώθηκα έριξα την καρώ rombe de sambre στους κυρτούς από τον κάματο της ζωής ώμους και άνοιξα τα παράθυρα να μπει, δροσιά να μπει του Μάρτη !
Το σπίτι πλημύρισε από το μεθυστικό άρωμα του ανθισμένου γκρέι-φρούτ και τα χαρούμενα τιτιβίσματα των πουλιών που έπαιζαν κυνηγητό στις φυλλωσιές του κήπου !
Χε, χε πάλι έπεσε έξω η ΕΜΥ... βροχές, καταιγίδες, πλημύρες..., μπούρδες.. ξημέρωνε μια ηλιόλουστη ημέρα, στον καταγάλανο ουρανό ούτε ένα τόσο δα συννεφάκι, χαρά Θεού για την έξοδο στην ανοιξιάτικη φύση, για το πέταγμα του χαρταετού, ξημέρωνε πραγματικά και στην κυριολεξία μια Καθαρή Δευτέρα !
Με χαρούμενη διάθεση μουρμουρίζοντας κάποιο σκοπό μπήκα στην τουαλέτα και ανοίγοντας την βρύση χαμογέλασα στην φάτσα απέναντί μου στον καθρέπτη λέγοντας: "Καλημέρα Χάρη μια χαρά σε βλέπω σήμερα"!
Το χαμόγελο μου πάγωσε στα χείλη όταν ακούστηκε μια χαιρέκακη φωνή: "Ναι.. μια χαρά και δυο τρομάρες, μα καλά δεν βλέπεις τα χάλια πού΄χεις?" ! Ήτανε ο Εαυτός μου με τον οποίο εδώ και 2 χρόνια περίπου δεν τα πάμε καθόλου καλά.
Όλα ξεκίνησαν παραμονές των εκλογών τότε που ο Εαυτός μου επέμενε, προσπαθούσε να με πείσει και με έπριζε καθημερινά οπότε δεν άντεξα και του το ξέκοψα μαχαίρι.. "Κούλη δεν υπάρχει περίπτωση, Κούλη δεν ψηφίζω με τίποτα" !
Από τότε ο Εαυτός μου το κρατάει μανιάτικο, συνεχώς διαφωνεί μαζί μου και χαίρεται να με μειώνει στα ίσα ή αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα ακόμα και μπροστά σε άλλους !
- Ως η παιδαγωγική επιστήμη και η σύγχρονη ψυχολογία συνιστούν αλλά και οι γονείς εκ πείρας γνωρίζουν, η χρήση της ενθάρρυνσης και της επιβεβαίωσης είναι από τους βασικούς παράγοντες για την καλλιέργεια στα παιδιά της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής των!
Κάπου όμως μετά τα 60 και εντεύθεν με την αύξηση της ηλικίας, έχει επιστημονικώς διαπιστωθεί ότι στον άνθρωπο ασυναίσθητα αναπτύσσεται μία τάσις προς τον παλιμπαιδισμό ! Άρα, ως εξυπακούεται και λογικόν είναι, η προσπάθεια ενθάρρυνσης και επιβεβαίωσης πρέπει και είναι αναγκαίο να εφαρμόζεται και εις τους έχοντας τοιαύτην πεπερασμένη ηλικίαν !
Πεντάρφανος και μόνος, έγκλειστος λόγω καραντίνας και ως εκ τούτου με περιορισμένες τις κοινωνικές σχέσεις, αναγκαστικά όπως καταλαβαίνετε, έχω αναλάβει και αυτόν τον παιδαγωγικό ρόλο του να αυτοενθαρρύνομαι και να αυτοεπιβεβαιώνομαι λέγοντας π.χ.: "Μπράβο Χάρη έχεις μυαλό, θα πας μπροστά στη ζωή σου"! Δεν προλαβαίνω να πω μια καλή κουβέντα για εμένα και αμέσως ο Εαυτός μου, φανατικός οπαδός του Κούλη, με λοιδορεί με διάφορα τσιτάτα είτε της καθαρεύουσας όπως: "Πομφόλυγες και φληναφήματα" είτε της καθομιλουμένης: "Μια τρύπα στο νερό" !
Με εκνευρίζει τα μάλα και θα μπορούσα ξιφουλκώντας για καυγά να του δώσω την κλασσική απάντηση: "Δεν μας χ@ίζεις ρε νταλάρα" αλλά μην θέλοντας να πέσω στο επίπεδό του
γνωρίζοντας ότι: "φύσιν πονηράν μεταβαλείν ού ράδιον" (Μένανδρος) τον αγνοώ επιδεικτικά όντας βέβαιος ότι: "δεν υπάρχει πιο ταπεινωτική απάντηση από την περιφρονητική σιωπή" !
-Έτσι πιεστικά μονότονα περνά ο καιρός στην σκλαβιά που ζούμε με μόνη βαλβίδα εκτόνωσης την αιτιολογία 6 για βόλτες στην θεραπεία της παραλίας, στην αναζωογονητική θέα του απέραντου γαλάζιου, την μουσική απ΄τον ήχο των κυμάτων και το αγέρι με την φρεσκάδα απ΄την μυρωδιά της θάλασσας, εδώ στην Κάρυστο στον επίγειο Παράδεισο που ζούμε !
Επίσης η αιτιολογία 2 για το έμπα-έβγα στα μαγαζιά για το έτσι χωρίς σκοπό.. για χάζι, ή μόνο για τα απαραίτητα που καμιά σχέση δεν έχει με το νοσταλγικό το προ των "μνημονίων" Shopping Therapy !!
Εκεί λοιπόν στο super του ΑΒ απλώς μια σκέψη έκανα,.. και επειδή ο Εαυτός μου με αποπήρε: "Τι, Λαγάνες? .. άντε ρε δεν μπορείς.." αγόρασα τα δέοντα για την πρεμιέρα της Λαγάνας !
Ηθικόν δίδαγμα: " Ποτέ μην λες ποτέ και.. για τα πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά" !
Παραδόξως, μάλλον σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ και την θεωρία της κωλοφαρδίας του πρωτάρη, η προσπάθεια απέδωσε τρεις μοναδικά υπέροχες σουσαμένιες Λαγάνες στα κίτρινα χρώματα της ΑΕΚ ! (..το κοχλιάριο κουρκουμά).
Έτσι καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι, για την δημιουργία αυτής της Λαγανικής τελειότητας, ροβόλησα ως Μωυσής κρατώντας, αντί για τις 2 πλάκες με τις 10 εντολές, τίς 2 λαγάνες προοριζόμενες ως surpise πεσκέσι μια για την 6δέλφη μου Zarmpouti Sideri Ritsa και την άλλη για την φίλη μου Λίτσα του Τάκη Μυλωνά !
-Καλά όλα αυτά αλλά Πάσχα θα γιορτάσουμε φέτος?
Ουδείς γνωρίζει, και πως να γνωρίζει αν δεν γνωρίζουν μήτε η Λίτσα Πατέρα αλλά ούτε και η Άση Μπήλιου ?
Εν τω μεταξύ η Κυβέρνηση αντί να ορίσει έναν και μόνο λοιμωξιολόγο ως αποκλειστικό εκπρόσωπό της, πχ τον Τσιόδρα, για την υπεύθυνη ενημέρωσή μας, παρακολουθούμε ολημερίς ολούθε στα κανάλια της παραπληροφόρησης αμέτρητους γιατρούς λοιμωξιολόγους αλλά και όλων των ειδικοτήτων με διαφορετικές απόψεις να διαγκωνίζονται με τους διάφορους πολιτικούς και τις παλινωδίες των απόψεών τους !
Πέρσι με 500 κρούσματα η Κυβέρνηση καλώς πράτουσα εφάρμοσε αυστηρό Lockdown και Καραντίνα περιορίζοντας στο ελάχιστο τα θύματα του κορονοϊού ! Χθες με 4300 κρούσματα εξήγγειλε την σταδιακή άρση του Lockdown ! Παρακολουθούμε τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα να ανοιγοκλείουν, τα click away, click inside, για το λιανεμπόριο βαρύγδουπες εξαγγελίες που αυτοαναιρούνται, μαγαζιά και επιχειρήσεις που αγωνιούν για το αύριο, κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει ! Όλα αυτά απλώς σημαίνουν ότι το Κυβερνητικό επιτελικό σχέδιο "βλέποντας και κάνοντας" είναι σε πλήρη ισχύ !
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση για κάθε λύση έχει και ένα πρόβλημα !
Βέβαια οι συνωμοσιολόγοι λένε ότι όλα αυτά γίνονται σκοπίμως βάσει σχεδίου γιατί θέλουν να μας αποτρελάνουν !
Παρά τις φήμες για την AstraZeneca ο κόσμος εμβολιάζεται για την προστασία της υγείας του, και μακάρι ο εμβολιασμός να δημιουργήσει την ανοσία που θα σταματήσει η διάδοση του ιού !
- Τι να πει κανείς.. την υγεία μας να έχουμε και υπομονή γιατί υπάρχουν και χειρότερα...
Δηλαδή να.., ο Χριστός μας, ήδη τώρα περνά την πρώτη Εβδομάδα των Παθών Του, γιατί φέτος θα περάσει 2 Εβδομάδες των Παθών, θα Σταυρωθεί 2 φορές και θα Αναστηθεί άλλες 2 φορές, μία στις 4 του Απρίλη με το Καθολικό Πάσχα και άλλη μία στις 2 του Μάη με το Ορθόδοξο μας Πάσχα !
Εντάξει θα μου πείτε ο Χριστός θα κάνει και μάλιστα 2 Πάσχα, αλλά εμείς όμως θα κάνουμε Πάσχα ελεύθεροι ?
Αν παρ΄ελπίδα το Γκόβερνο δεν μας μολάρει για το Πάσχα στις
2 του Μάη, μην στεναχωριέστε γιατί όπως έλεγε ο Γιωργάκης "Λεφτά υπάρχουν" έτσι και για την Έξοδο του Πάσχα υπάρχει λύση και μάλιστα Καρυστινή !
Σύμφωνα με τα έθιμα του λαού μας "οι γιορτές κρατάνε 40 μέρες" δηλαδή μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα ετεροχρονισμένα, όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας, μέχρι τις 12/6 !
Επειδή όμως στις 10/6 είναι της Αναλήψεως θα πρέπει να γιορτάσουμε το Πάσχα νωρίτερα από τις 10/6, γιατί πώς ο Χριστός θα Αναληφθεί χωρίς να έχει Αναστηθεί πρώτα ?
Τα πράγματα είναι απλά, κάποια Παρασκευή, στην ΕΡΤ 1 στις 6μμ. θα βγει ο Χαρδαλιάς μαζί με τον Κικίλια (ύψος 2μ) και μια χοντρή λοιμωξιολόγος που δεν θυμάμαι το όνομά της, αυτή που δεν μπορεί να πει το ρο, και θα ανακοινώσουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό !
Χαράς Ευαγγέλια για εμάς τους χριστιανούς και Χαράς Κοράνια για όσους μουσουλμάνους γιορτάζουν μαζί μας το Πάσχα !
Θα έχουμε μια βδομάδα για τις ετοιμασίες της μεγάλης φυγής από τις πόλεις, της καθόδου ή μάλλον της εξόδου των μυρίων για τα εξοχικά τους, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στα πατρικά τους, στα χωριά και στη φύση για να γιορτάσουν το Πάσχα παραδοσιακά με τους αγαπημένους και τους φίλους τους !
Όπως η TV δείχνει ότι από το διάστημα φαίνονται οι καπνοί και ακούγονται οι εκρήξεις του ηφαιστείου της Αίτνα, έτσι το Πάσχα θα φαίνεται από την Ελλάδα η τσίκνα από τους οβελίες και τα κοκορέτσια και θα ακούγονται οι ντουφεκιές και τα τραγούδια !
----
-Καλόν Απρίλη μήνα με υγεία, χαμόγελο και αισιοδοξία !
-Καλή Ανάσταση και Καλή Λευτεριά !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου